Prebiyotik Gıdalar

Prebiyotikler, bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin büyümesini ve faaliyetlerini harekete geçiren, sindirilemeyen gıda lifleridir.

Probiyotik bakteriler normalde, insan bağırsağında bulunmaz bu yüzden vücuda alındıklarında genellikle iyi uyum sağlayamazlar. Bu yüzden prebiyotik gıdalar, probiyotik organizmaların yaşaması ve bağırsakta çoğalmaları açısından büyük önem taşırlar.

Prebiyotikler, bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin büyümesini ve faaliyetlerini harekete geçiren, sindirilemeyen gıda lifleridir. Prebiyotik karbonhidratlar muz, kırmızı meyveler, kuşkonmaz, sarımsak, buğday, yulaf, arpa (ve diğer tam tahıllar), keten tohumu, domates, yer elması, soğan, hindiba, baklagiller ve yeşil sebzeler gibi gıdalarda doğal olarak bulunur.

 

 

İlgili Sağlık Konuları