Lesitin Nedir?

Lesitin, insan vücudundaki yaşayan her hücrenin ihtiyacı olan bir yağdır.

Lesitin' in Vücutta Kullanım Alanları

Besinlerin hücre içine giriş ve çıkışlarını ayarlayan hücre zarı yapısının büyük kısmı Lesitin' den oluşur. Lesitin, beynin temel yapı taşlarından birisidir. Lesitin, damar sertliğine ve kardiyovasküler hastalıklara (kalp damar hastalıkları) karşı vücudu korur, beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Ayrıca vücut enerjisine katkıda bulunur. Yaşlanma etkilerinin azaltılmasına, bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına, kronik yorgunluk sendromuna ve alkol yüzünden zarar gören karaciğer hücrelerinin onarımına yardımcı olur. Lesitin' in anlamı yağ çeşitleri ile bağlantılıdır (Fosfolipide). Hücrelerin yapılaşmasını sağlar ve böylece beyin ve sinir sistemlerinin fonksiyonlarına büyük fayda ve destek sağlar. İnsan vücudu bu özü kendi bünyesinde üretebilir veya alınan gıdalardan tedarik eder. Strese karşı ve yoğun antrenman sonrası gıdalarla alınmalıdır.

Lesitin' in Tedavide Kullanım Alanları

Kolin eksikliğinde, safra kesesi taşlarının tedavisinde, yüksek kolesterol tedavisinde, Alzheimer ve huntıngton koreası gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Normal Dozları

Lesitin, ticari olarak 1200 mg' lık kapsüller halinde sunulmakta olup; %35 oranında Phosphadidyl Choline içerecek şekilde standardize edilmiştir. Yemeklerle beraber günde 3 defa 1 kapsül alınabilir. Doz Aralığı 1000–4000 mg olarak belirtilmiştir. Serin yerde saklanmalı ve 6 hafta içinde tüketilmelidir.

İlgili Sağlık Konuları