2019 Dünya Salsa Şampiyonasında By-Pass'lı Salsacıdan Altın Madalya!

WORLD SALSA SUMMIT 2019 Yarışmasında Dans Milli takım antrenörümüz Aytunç Bentürk Öğrencileri Şebnem ve Bülent OKAN çifti 3 madalya ile dönerek ülkemize bir ilk yaşattı.

By-pass ameliyatı olan Bülent Okan, eşi Şebnem Okan ile birlikte katıldığı son2019 Dünya Salsa Şampiyonasında By-Pass'lı SalsacıBülent ve ŞebnemOKAN çifti 3 madalya ile dönerek ülkemize bir ilk yaşattı.

BY-PASS'LI SALSACIDAN ALTIN MADALYA!

Eski bir asker olan Okan, dansla tanışmasını kalp ve damar sağlığının bozulmasına borçlu. Vücut geliştirme sporcusu olan Okan, 12 yıl önce kalp damarları tıkanıp, stent takılınca buna veda etmek zorunda kaldı. Zira doktorları vücut geliştirmeyi bırakmasını tavsiye etmişti. Eşiyle birlikle Aytunç Bentürk Dans Akademisi'nde salsa dansı yapmaya karar verdiler. Kısa sürede de lisanslı sporcu olup, şampiyonalara katılmaya başladılar.

"HAFTANIN HER GÜNÜ 2-2.5 SAAT DANS EDİYOR"

İlk günden iddialı olan Okan ve eşi sıkı ve disiplinli çalıştı. İlk kupalarını 2007'de kazandılar. 2011 Mart ayında by-pass ameliyatı olan Okan, dansa veda etmedi. Önce yürüyüş, yüzme ve sörfe başladı. Arkasından dansa. "Ameliyattan sonra başlarda tedirgindim. Yavaş yavaş tempoyu artırdım. Dansın yanısıra yazın rüzgar sörfü, kışın snowbord yapmaya devam ettim. Dansta kazandığımız kupalar daha da fazla enerji ve şevk verdi" diyor.

AMELİYATTAN SONRA GİRDİĞİ TÜM ŞAMPİYONALARDAN KUPAYLA DÖNDÜLER

By-pass'dan sonra 12 dans şampiyonasına katılan çift, tam 7 birincilik, 3 ikincilik, iki de üçüncülük kazandı. Önümüzdeki Aralık ayında Miamide'de yapılacak Dünya Kupası'nda yarışacaklarını söyleyen Okan, "Rutin de haftanın altı günü, asgari 2-2.5 saat çalışıyoruz. Yarışmaya 3 hafta kalan da hergün çalışmaya başlıyoruz. Hem ben hem de karım dansı spor amaçlı yapıyoruz. Her zaman bir hedefimiz oluyor. Hedefe hazırlanmak zinde ve form tutuyor" diyor.

Çiftimiz, Türkiye'nin ilk kez katıldığı yarışmada 1.lik, 2. Lik ve 3. Lük elde ederek tarihe geçtiler, Kendilerinin Eğitmenliğini ve Antrenörlüğünü Dünya ve Avrupa Salsa şampiyonu Aytunç Bentürk yapıyor.

Dereceler,

50 yaş üstü Free style salsa kategorisinde 1.lik

40 Yaş üstü Free Style Salsa 2.lik

50 Yaş üstü Show Salsa Kategorisinde 3.lük

Şebnem ve Bülent OKAN çifti, daha önce WORLD LATIN DANCE CUP yarışmasındada 3. olarak Türkiye'ye ilk kupayı getirmişlerdi. Kupalarıhalen ABDA müzesinde sergilenmekte.


İlgili Sağlık Konuları