Uzmanından İftar Uyarısı

Dr. Leyla Tevfikoğlu Pehlivan: "Ramazan ayında iftar öğünü çok önemli"

"Yavaş yavaş yiyerek, iyi çiğneyerek, tokluğu da biraz uzatabiliriz"

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, Ramazan aylarında iftar ve sahur öğünlerinin önemine değindi. Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi toplantı salonunda 'Ramazan'da sağlıklı beslenme' konulu düzenlenen basın toplantısında, konuşan Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, Ramazan ayında iftar ve sahur öğünlerinin önemli olduğunu söyledi. "Yavaş yavaş yiyerek, iyi çiğneyerek, tokluğu da biraz uzatabiliriz" Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Leyla Tevfikoğlu Pehlivan, "İftar ve sahur bizim için çok önemlidir. Çünkü 2 ana öğün daha çok tercih ediliyor. Bazı insanlar 4 öğüne kadar çıkabiliyor ama 2 öğün bizim için daha önemlidir. Ne yediğimiz, nasıl yediğimiz daha da önem arz ediyor. İftarda çok acıkmış ve susamış oluyor. İnsanlar genellikle su ile oruç açıyorlar. Arkasından hurma ya da zeytin ile beraber bir açılış yapılıyor ama doygunluk süresi 15-20 dakika olduğu için bu süreyi ayarlamak gerekiyor. İlk önce bir çorba ile 1-2 dilim ekmek yiyerek, besin alışı hafif bir şekilde başlayarak doygunluk süresini geçirmekte yarar var. 15-20 dakika kadar bunu yavaş yavaş yiyerek, iyi çiğneyerek tokluğu da biraz uzatabiliriz. Çünkü çok acıkmış oluyoruz ve birden bire her şeye saldırdığımız ve hızlı yediğimiz için büyük bir sorun oluyor" dedi.

İlgili Sağlık Konuları