Sıcak Havalarda Soğuk Algınlığına Dikkat!

Ahmet Maranki, şifalı bitkiler ile nezle, grip ya da soğuk algınlığından kurtulmanın sırlarını açıklıyor!

Havalar iyice ısındı..Bu havada hasta olunur mu diyenler çoğunlukta, fakat havaların sıcak olmasıyla klima, soğuk yiyecek ve içeceklerin kullanımı ve tüketimi de artmaya başladı. Bu artışdan dolayı özellikle aşırı sıcak havalarda nezle, grip ve soğuk algınlığına neden olmaktadır.

Grip ve nezle aynı yollardan kişiden kişiye geçer. Hastaların öksürüp aksırmasında havaya mikroplu su damlacıkları dağılır ve bunlar diğer kişilere solunum yoluyla geçer.

Grip belirtileri nelerdir?

Ancak grip, nezleden daha yaygındır. Bazı kişilerde, özellikle 65 yaşın üzerinde olanlarda zatürre gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Kalp hastalarında ölüme neden olabilir. Grip ateş, titreme, kaslarda ağrı, ağızda ve boğazda kuruluk, baş ağrısı, öksürük, yataktan kalmayacak derece bitkinlik ve uyuma hissi ile kendini gösterebilir. Bazı kişilerde kusma görülebilir. Genellikle 7-10 gün sürer.

Çocuklar nezleye yılda ortalama 10 defa, büyükler ise 2-3 defa yakalanır. Hastalığın en kötü belirtileri 2-3 gün sürer. Belirtiler arasında hafif ateş, baş ağrısı, burun akması ve aksırma sayılabilir.

Önlem ve tedavi gripte olduğu gibidir. Soğuk algınlığında C vitamini ve çinko almak çok yararlıdır. Yüksek oranda C vitamini içeren besinler bu dönemde bolca tüketilmesi gerekir.

C vitamini içeren besinler;

Kivi,

Kuşburnu marmelatı,

Taze narenciye,

Taze sivri biber

Maydanoz

 

İlgili Sağlık Konuları