Özgür Şef'in Diyet Kek Tarifleri

Diyet yapmanın en zor kısmı tatsız, tuzsuz yemeklere katlanmaktır. Bugün vereceğim peynirli, incirli kek tarifleri sayesinde ne diyetiniz bozulacak ne ağzınızın tadı.

Kim demiş diyet yemekler lezzetsiz olur diye! Hmm! Ben mi demişim? Aslında evet, diyet yemekleri yaparken lezzet verici birçok maddeyi kullanamıyoruz, bu yüzden de yemekler çok lezzetli olmuyor. Ama “Ben azmettim bu yaz kilo vereceğim. Ne var ki ben lezzetsiz yemek yiyemem” diyorsanız, o zaman ne yapıyoruz, diyet lezzetler yaratıyoruz!

Aslında diyet yemeği yapmak kolay. Tuz koymayın, beyaz undan kaçın, yağı azaltın, işte size diyet yemeği! Böylece hemen her yemek, diyet yemeğine dönüşebilir. Peki ya tatlılar? Diyet yaparken yaşadığımız o tatlı krizleri... Merak etmeyin, yaslanın arkanıza. Şu gazeteyi sallayın bir hışırdasın, çünkü artık hayatınız değişiyor!

Elbette doktorculuk oynayacak değilim. Ama değerli doktorlarımızın bize öğrettiği bilgileri sizlere aktarmak istiyorum. Eğer diyet yaparken kabızlık sorunu çekiyorsanız akşamdan 2 adet kuru incir ve 3 adet kuru kayısıyı 1 bardak suya koyun. Sabah bu suyu içer, meyveleri de yerseniz, sorununuz geçecektir. Fakat her gün kedi ciğer yemez. Bugün bu formüle daha sanatsal bir hava katacağız!

Diyet Cheese Cake

Malzemeler

2 litre light süt, 1 adet limon, 1 adet portakal, 3 kaşık pekmez, 3 yumurta, 1 avuç müsli, 2 kaşık esmer un

Önce peynirimizi yapalım. Geçen gün peynir tarifi vermiştim, o gün derse gelemeyenler için yeniden vereceğim. Ama bir şartla; artık devamsızlık yapmak yok! Sütü kaynatıyoruz ve soğumaya alıyoruz. Beş dakika sonra içine limonu sıkıp beklemeye devam ediyoruz. Limonu atmayın kabuğu lazım. Kesilmiş sütümüzü bir tülbentten geçiriyoruz ve elde ettiğimiz peyniri yaklaşık iki saat dinlendiriyoruz. Labne peyniri de kullanabilirsiniz. Peyniri robottan geçirip krema kıvamına getiriyoruz.

3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Yumurtanın sarısına pekmezi ilave edip mikser ile çırpıyoruz (pekmez miktarını siz ayarlayın ister biraz daha koyun ister bu kadar bırakın). Pekmez yerine bal ya da esmer şeker de kullanabilirsiniz. 2 kaşık esmer unu da ilave edin (isterseniz un ilave etmeyebilirsiniz).

Pekmez ve yumurta sarısı tamamen birbirine karıştıktan sonra peynirimizi ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Yumurta akını bembeyaz olana kadar mikserle çırpıyoruz.

Dikkat! Bu adım önemli: Şimdi yumurta beyazını daha önceden hazırladığımız yumurta sarısına yediriyoruz. Fakat çok karıştırmayın ve sadece tahta kaşık kullanın. En fazla 10 ya da 15 hamlede karışma işlemi bitsin.

Pişirme çemberinin içine bir avuç müsliyi dökün. Aslında borcam bile olur ama siz daha havalı olsun derseniz bir pasta çemberi alın. Üzerine de önceden hazırladığımız harcı dökün.

Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ara sıra çevirin ki eşit kızarsın. Fırından çıkardıktan sonra üzeri biraz çökecektir. İşte bu çöken bölümü diyet reçel, şekersiz kuşburnu marmeladı ya da kendi yapacağınız bir sosla kaplayabilirsiniz.

İlgili Sağlık Konuları