Organik olanı enerji deposu!

Uzmanlar, organik olarak üretilen pekmezin enerji deposu olduğunu belirtti.

 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde üzüm üreticilerinin ateşin üzerine koydukları kazanlarda kaynatarak imal ettikleri organik üzüm pekmezinin, doğal enerji deposu olduğu bildirildi.


Hisarcık'lı pekmez üreticilerinden emekli işçi Ahmet Tuncay, kış aylarında yaygın olarak tüketilen katkısız ve organik üzüm pekmezinin doğal enerji deposu olduğunu belirterek, "Kazanlarda yaklaşık 12 saat ateşte kaynatarak elde ettiğimiz organik üzüm pekmezinin mide, bağırsak ve böbrekleri kuvvetlendirdiği, ayrıca vücudumuzdaki kan miktarını arttırdığı bilinmektedir.

Elde ettiğimiz katkısız, doğal ve enerji deposu her derde deva siyah üzüm pekmezinin kilosunu 25 TL'den, beyaz üzüm pekmezini ise 20 TL'den satıyorum. Özellikle soğuk kış aylarında pekmez satışları artıyor" diye konuştu.

İlgili Sağlık Konuları