Öğün Atlamak Nelere Yol Açar?

Çalışanların en büyük hatası öğün atlamasıdır. Metabolizma hızının düşmemesi için 2-3 saat arayla birşeyler yemek şarttır.

Ara öğünleri atlamamak için çalışanlar çekmecelerinde ceviz, fındık bulundurup bunlardan tüketebilirler. Hem performansları artar hem de metabolizma hızlarını korumuş olurlar.

Toplantılarda masanın üzerinde muhakkak leziz mi leziz ama bir o kadar da şeker ve yağ deposu kurabiyeler bulunur. Hiç farkına varmadan gerilimin yüksek olduğu gergin anlarda atıştırıyoruz. Oysa kurabiyeler ve bisküvi yerine ceviz , fındık gibi şeyler ikram edilse ne iyi olurdu dimi

İşyerinde sık sık içilen çay, kahve gibi içecekler su yerine geçmez. 1.5  2 litre su tüketmeye çalışın.

Ofiste biraz hareketli olmaya çalışın.

Asansör yerine merdivenleri kullanmaya çalışın. Aceleniz yoksa, İşten kalan zamanları aktif geçirmeye çalışın.

Telefonda konuşurken hareket etmeye çalışabilirsiniz.

Büro içindeki görüşmeleri telefonla değil de yüz yüze yapmaya çalışın.

Eğer işyerinizde spor yapma imkanınız varsa bunları değerlendirin.

İlgili Sağlık Konuları