Kurban Etleri Hemen Tüketilmemeli

Lüleburgaz Devlet Hastanesi diyetisyeni Özge Özdemir, kurban etlerinin kesildikten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi diyetisyeni Özge Özdemir, kurban etlerinin kesildikten hemen sonra tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı dolayısıyla et tüketimine, etlerin saklanmasına ve pişirilmesine ilişkin önerilerde bulundu.

Yeni kesilen etlerin sert olduğunu ve sindiriminin de zor olacağını belirten Özdemir, Kurban Bayramı'nda beslenme, et tüketimi ve et saklanması konularına çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çok fazla miktarda et tüketilmemesi gerektiğini aktaran Özdemir, şu önerilerde bulundu:

"Kurban eti kesildikten hemen sonra tüketilmemelidir. Et bir süre dinlenmeye bırakılmalıdır.

Etlerin pişirilmesinde fırın, ızgara veya haşlama gibi yöntemler tercih edilmelidir. Etle yapılan yemeklere ilave yağ eklenmemeli, etler kendi yağıyla ve sebzelerle birlikte pişirilmelidir. Böylece besin ögesi açısından daha dengeli bir öğün tüketilmiş olacaktır. Çiğ ya da az pişmiş etler tüketilmemelidir. Etler kolaylıkla bozulabilen besinlerdir. Bu nedenle saklanması ve korunması sağlık açısından önemlidir. Etler küçük parçalara ayrılarak buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Buzlukta eksi 2 derece birkaç hafta, eksi 18 derece daha uzun süre saklanabilir. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır. Çözdürme işlemi akan su altında veya buzdolabının alt bölmesinde yapılmalıdır."