Hamilelikte Balık Tüketimi Sakıncalı mı?

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan bir araştırmaya göre Hamilelik sırasında ton balığı tüketiminin bebek sağlığını olumsuz yönde etkilediği bildirildi

Bilim adamları, toksik 1 metal olan cıva bakımından zengin olabilen ton balığının, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini engelleyebileceğini iddaa etti. Bilim adamları, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin , hamile kadınların ton balığı tüketimi konusunda uyarıda bulunması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, sadece ton balığı yiyenler için bunun haftada 2 kutu, diyet listesinde diğer balıklar da varsa hafta 1 kutu olabileceğini söyledi. FDA, hamilelerin konserve ton balığı, kabuklu deniz mahsulleri ve okyanus balıkları dahil, haftada toplam 336 gram balık tüketebileceğini bildirdi.
 

İlgili Sağlık Konuları