C ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan elma suyunun hafızayı güçlendirerek, beyine zarar verebilen toksik maddeleri etkisiz hale getirdiği belirlendi.
Son yıllarda giderek yaygınlaşan Demans (bunama) ve Alzheimera yakalanma riski, stres ve yaşlanma süreci ile birlikte hız kazanıyor. Uzmanlar bu hastalıklara karşı, stresi ve yaşlanma etkilerini azaltması nedeniyle, antioksidan, C ve E vitamini yönünden zengin olan elma suyu tüketiminin artırılmasını öneriyor.
Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, anti oksidan özelliği bulunan elmanın, kalp damar hastalıkları, prostat kanseri, felç riskini azaltmanın yanı sıra Alzheimer ve Demans gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları da büyük oranda önlediğini belirtti.
Prof. Dr. Neriman İnanç, "Elma ve elma suyunda bol miktarda demir ve fosfor bulunuyor. Demir, beyin fonksiyonlarının faaliyetlerinde kullanılırken, fosfor ise zihinsel faaliyetlerin etkinliği için enzim yapısına katılıyor."şeklinde konuştu.
Elma ve elma suyunda bol miktarda bulunan ve beyin faaliyetlerinde kullanılan en önemli minerallerden demirin beyinde pıhtılaşmayı önleyici özellik taşıdığı da söyleyen İnanç, "Elma veya elma suyu beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini azaltıyor" dedi. C ve E vitaminlerinin yaşlanma ve yaşlanma sonucu ortaya çıkan birçok kronik hastalıkla mücadele ettiğini ifade eden İnanç, elma ve elma suyunun güçlü bir hafıza için en önemli besinlerden biri olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Neriman İnanç, elma suyu tüketen 21 alzheimer hastası ile yapılan bir araştırmaya değinerek, elma suyu tüketen hastalarda, alzheimer hastalarında sıklıkla karşılaşılan duygusal kaygı, ajitasyon ve kuruntunun yüzde 27 oranında azaldığına da dikkat çekti.