Et Tüketmek Ne Kadar Faydalı?

Yeni yapılan bir araştırmaya göre günde 102 gram (bu miktar çoğu fast food lokantasındaki küçük hamburgerlerden daha az) kırmızı et tüketen kadınlar, 28 gramdan daha az tüketen kadınlara oranla %42 daha fazla felç geçirme riskine sahip.

Asıl şüpheliler atardamar tıkayan doymuş yağ ve işlenmiş etteki yüksek tuz miktarı.

Bu iki şüpheli de hücreye zarar veren serbest radikallerin üretimini hızlandırıyor ve felcin asıl nedeni olan yüksek tansiyonu artırıyor.

Protein kaynağı başka sağlıklı yiyecekler varken neden riske giriyorsunuz?

Balık: Somon ve alabalık kalp dostu omega 3 yağları açısından zengindir.

 

Derisiz tavuk eti, hindi göğüs kıyması, tofu ve yağsız süt ürünleri: Bu düşük kalorili proteinler kas geliştirici etki yaratır ve daha uzun süre genç kalmanızı sağlar.

Kuru yemişler: Sadece protein kaynağı olmakla kalmıyorlar, aynı zamanda çoğu (ceviz, badem) kötü kolesterolü (LDL) düşürüyor.

Fasulye: Baklagil ailesinin bu üyesi, lif açısından oldukça zengin ve kolesterol düşürücü flavanoidler içeriyor.

Dr. Mehmet Öz

İlgili Sağlık Konuları