Konya Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Ramazan Çelebi, yaptığı açıklamada, üretiminde süt, şeker ve glikoz şurubu gibi ham maddelerin kullanıldığı dondurmanın, özellikle yaz aylarında daha fazla tüketildiğini belirtti.
Çelebi, içinde bulunan yararlı ham maddeler nedeniyle besin değeri yüksek bir ürün olan dondurmanın düzenli beslenme için her gün tüketilmesi tavsiye edilen süt ve süt ürünleri grubunda yer aldığını, bu nedenle özellikle çocuklar için çok faydalı olduğunu söyledi.
Ramazan Çelebi, dondurmanın oldukça zengin minerallere sahip bir gıda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti;
Besin değeri oldukça yüksek olan dondurmada, protein, karbonhidrat ve yağ gibi temel besin ögeleri ile birlikte, A, D, E, C ve B grubu vitaminler, aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, potasyum, demir ve çinko mineralleri bulunmaktadır.
Hijyen anlamında sorunsuz olduğu sürece dondurmanın büyük faydaları bulunmaktadır. Özellikle gelişme çağındaki çocukların mutlaka dondurmayı bolca tüketmesi gerekir. Dengeli beslenen bir çocuk, gelişimi için haftada en az 250 gram dondurma tüketmeli.
Dondurmanın, süt ve yoğurt gibi gıdaları fazla tüketmeyen çocukların da mineral ve vitamin açığını kapatabileceğini ifade eden Çelebi, güvenli, gıda kurallarına uygun, hijyenik şekilde üretilip, satıldığı takdirde, dondurmanın besleyici değerinin yüksek ve tüketilmesinin çok faydalı olduğunu bildirdi.
Dondurma üretiminde kullanılan maddelerin Türk Gıda Kodeksine uygun olması ve belirtilen uygun miktarlarda kullanılması gerektiğini vurgulayan Çelebi, besleyici değeri yüksek olan dondurmanın her mevsim tüketilebileceğini, ancak üretilmesinden muhafaza edilmesine ve satışa sunulmasına kadar her safhada hijyenik kurallara uyulması gerektiğini kaydetti.