Besin değerinin korunması için balığın pişirme yöntemlerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Olgunoğlu, şu bilgileri verdi:
Balık pişirmede uygulanabilecek bir çok yöntemler mevcuttur. Örneğin tavada, buharda, ızgarada, fırında ve mikrodalgada pişirilmesi vitamin anlamında az kayba neden olacaktır.
Pişirme yöntemleri arasında en sağlıklısı ve balığın doğal şeklinin de korunumunu sağlayan buharda pişirme yöntemidir.
Balığın tavada pişirilmesi sırasında pişirmenin püf noktası; yağın iyice kızdırılması ve balıkların az sayıda olacak şekilde tavaya dizilerek kızartılmasının sağlanmasıdır.
Bu amaçla kızartma işleminde un kullanılıyorsa, balığı una buladıktan sonra, balığa yapışan unun iyice silkelenerek uzaklaştırılmasından sonra kızartılmasının sağlanması önerilmektedir.