Baharatların Hiç Bilmediğimiz Faydaları!

Yemeklere hem lezzet veriyor hem de size sağlık kazandırıyor!

Omega 3 yağ asitlerinden her gün yeterli miktarda almamanın (günde 250 mg kadar) Amerika'da her yıl 84.000 kişinin ölümünde payı var. Omega 3, Amerika'daki kadın ölüm sebeplerinin başında gelen kalp krizi riskini düşürüyor.

American Dietetic Association sözcülerinden biri olan araştırmacı Bethany Thayer'ın çeşitli baharatlar için söylediklerine kulak verelim: "Baharatlar pek çok yemeği tatlandırır, ek olarak tuz, yağ ya da şeker kullanılmasına gerek kalmadan lezzet verir. Bu özelliklerinin haricinde sağlığımız için de çeşitli faydaları var."

Yemek yaparken bu çeşnilerden kullanmayı ihmal etmeyin.

Zencefil

Eski zamanlardan beri mide bulantısına iyi gelmesiyle ünlü olan bir baharat ama bir yandan da kas ağrıları, kireçlenme ve iltihaplanmaya karşı da etkisi olan bir bitki.

Birkaç adet tatlı patatesi boylamasına ikiye bölün. Kabuksuz olan yerlerini zencefille kaplayın sonra da fırına koyun.

Yenibahar

Yenibahar, sadece meyvemsi baharat olarak kullanılan bir tür bitkidir. Olgunlaştıktan sonra kurutulup baharat yapılır. Diş ağrılarını hafifletip, kas ağrılarına iyi gelir.

Fırında pişirmeye hazırladığınız tavuğu marine ederken ya da pişme esnasında tencerenin veya fırın tepsisinin içine birkaç yenibahar tanesi atabilirsiniz.

Tarçın

Şekerli bir baharat olduğu için, kullandığınız zaman yiyeceklere ekstradan şeker katmanıza gerek kalmadan yemeklerdeki tatlı ihtiyacını giderebilirsiniz. Aynı zamanda kan şekeri seviyenizi kontrol etmenize de yardımcı olur.

Biraz fındık ve cevizi yağı, tuz ve tarçınla birleştirerek 10 dakikalığına fırında pişirin. İşte size çok güzel bir aperatif. Fırınlanmış elma ve şeftali gibi meyvelerden yapacağınız salatanın üzerine serperek de kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi

Hem tatlı hem de tuzlu yemeklere eşlik edebilecek bir çeşni daha. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Hindistan cevizindeki bileşenler ruh halini düzeltmeye yardımcı oluyor.

Bir parça yağı eritip içine Hindistan cevizi atın. Sonra da ıspanak ekleyip ateşte biraz çevirin.

İlgili Sağlık Konuları