İftar sofralarında uzmanların tavsiyesiyle hem lezzetli hem tok tutan hem de sağlıklı yiyeceklere yönelenlerin imdadına ise son zamanların popüler besini somon balığı yetişiyor. Harvard Üniversitesi'nden beslenme uzmanlarının da sık sık yenmesi gereken gıdalar listesinde ilk sıraya yerleştirdiği somon, içerdiği yüksek Omega 3, protein ve D vitamini ile kalp ve beyin sağlığını korumaya da yardımcı oluyor.
Ramazan ruhen olduğu kadar bedenen de arınma ve dinlenme için ideal zamanlardan biridir. Oruç tutarken de sağlıklı beslenmeye özen gösterilmesi, özellikle iftar sofralarında aşırıya kaçmadan hafif ve tok tutan gıdalara ağırlık verilmesi gerektiği yıllardır çeşitli uzmanlar tarafından sık sık dile getirilir. Son yıllarda kalp, beyin ve kemik sağlığını korumaya yönelik faydalarıyla ön plana çıkan ve günden güne sofralarımızdaki yeri artan Norveç somonu, özellikle iftar sofraları için sağlıklı bir alternatif olmasıyla ön plana çıkıyor. Eti parlak pembe renkli ve derisi çiftlik somonlarına göre daha parlak olan Norveç somonu, anavatanı kuzey buz denizi olduğu için soğuk ve temiz sularda yetişir ve Omega 3 açısından oldukça zengindir.SIK SIK YİYİN Son olarak, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi Beslenme Bölümü Profesörlerinden Dr. Teresa Fung'un yayımlanan Eat These Food Every Day (Bu gıdaları her gün yiyin) başlıklı makalesinde de Norveç somonu hem lezzetli olması, hem sağlıklı olması hem de içerdiği besin değerleriyle listenin başında yer alıyor.