Yaz Mevsiminde Enerjinizi Artırın!

Birkaç basit taktikle yeniden enerji bulabilir, mutluluk ve sağlığınızı artırabilirsiniz...

Kendinizi bu aralar sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Sabahları güne bitkin başlıyor, gün içerisinde sürekli gücünüz tükenmiş gibi hissediyor ve günü tamamlamakta adeta zorlanıyor musunuz? Enerjiniz özellikle de içinde bulunduğumuz bu sıcak yaz günlerinde iyice düşmüş olabilir. Şimdi durup neler yapabilirsiniz diye düşünmelisiniz. Merak etmeyin; Womenist yaz mevsiminde enerjinizi artıracak ve sizi harekete geçirecek öneriler ile yanınızda...
   
Düzgün nefes alın

Birçoğumuz doğru nefes alamadığımız için akciğerlerimizi çok daha az kapasiteyle çalıştırıyor, vücudun enerji üretimini sekteye uğratabiliyoruz. Çok hızlı ve sığ nefes almak yerine ritmik, daha derin yani kısacası akciğerlerimizi biraz daha fazla kullanarak nefes almalıyız. Gün içerisinde aklınıza geldiğinde birkaç kez ufak nefes alıştırmaları yapabilirsiniz. Örneğin burnunuzdan 3 saniye süreyle yavaşça nefes alın ve aldığınız nefesi ağzınızdan yine yavaşça 6 saniyede verin. Daha çok oksijen, daha fazla enerji demek; unutmayın...

Sabahları kahvaltıyı ihmal etmeyin

Güne kahvaltıyla başlamak, tükenmiş enerjinizi geri kazanmanıza katkıda bulunacaktır. Üstelik kahvaltı için dakikalar harcamanıza gerek de yok. Biliyoruz, sabah saatlerinde evden ışık hızıyla çıkıyorsunuz. Fakat en azından, bir dilim tam buğday ekmeğinin üzerine biraz peynir koyup ağzınıza atabilirsiniz! Ayrıca gün içerisinde de protein ağırlıklı beslenmeniz, karbonhidrat ve yağlara daha az vermeniz de enerji seviyenizi artıracaktır.             

Güne soğuk bir duş ile başlayın!

Özellikle hava sıcaklıklarının oldukça fazla olduğu günlerde sabah saatlerinde soğuk bir duş alıyor olmanız da metabolizma hızınızı artıracak, hem ferahlık hissi kazandıracak hem de enerji seviyenizin artmasına katkıda bulunacaktır. Güne soğuk bir duşla başlıyor olmak, son zamanlarda popüler olan Fulton diyeti gibi bazı diyet programlarında da oldukça önemli bir yere sahip.

Nerede hareket, oradan bereket!

Kendinizi çok daha zinde hissetmenizin yollarından bir diğeri de düzenli olarak egzersiz yapıyor olmanız. Haftada 3 kez 20-30 dakikalık seanslar halinde türlü egzersizler yapabilirsiniz. Yapacağınız egzersizlerle hem metabolizma hızınızı ve genel erji düzeyinizi artırabilir hem de güzelleşebilirsiniz. Örneğin; ' bacaklarınızı güzelleştiren egzersiz hareketleri ' veya ' kol sarkmasına dur diyebileceğiniz egzersizler 'bu anlamda tam size göre...

Sıvı tüketimi neden önemli?

Bu sıcak yaz aylarının adeta 'olmazsa olmazı' sıvı tüketmek. Tabii, ağırlıklı olarak su içmeniz gereken bu dönemde günlük tüketiminiz en az 2-3 litre olmalı. Su dışında bitki çaylarına da yer verebilirsiniz. Yeteri kadar su içmemek, vücut enerjinizi önemli ölçüde düşürüyor!

Taze sıkılmış meyve sularını es geçmeyin

Yaz mevsiminde sıvı kaybı bol olduğu için içeceklere ister istemez daha fazla yöneliriz. Durum böyle olunca da su dışında aromalı içecekler de hayatımıza diğer mevsimlere göre çok daha fazla girecektir. Gazlı meşrubat, alkol gibi bol kalorili içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularına yer vermeniz, enerji seviyenizi artırıcı hamleler olur. Ayrıca enerji içeceklerini tüketmeyi de alışkanlık haline getirmemelisiniz, zira kısa bir zamanda size ihtiyacınız olan enerjiyi vereceklerdir ama zaman geçince etkisi ortadan kalkacaktır. Doğal meyve suları ise uzun vadede çok daha enerjik bir kişi olmanızı sağlayacaktır!

Uyku, biraz uyku... Bütün isteğim buydu!

Sabahları yorgun ve bitkin uyanmanın sebeplerinden biri de 'uyuyamamak'. Özellikle yaz mevsiminde enerjimizin düşmesine sebep olan bu sıcaktan uyuyamama derdine son vermek de elinizde. Bunun için de türlü yöntemler mevcut.

Gülün, pozitif olun!

Gülmek, beyinde daha fazla endorfin salgılanmasını sağladığından çok daha az stresli ve anksiyete sahibi olmanızı sağlıyor. Gülmek, moral seviyeniz kadar bağışıklık sisteminiz için de iyi! Tabii, duygusal enerji seviyenizi artıracağından fiziksel anlamda da çok daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır!

 

İlgili Sağlık Konuları