Türkiye'de İmplant Diş yaptırmak

İmplant, günümüzün yenilikçi diş tedavilerinden birisidir. Suni olarak yerleştirilen titanyum vida olarak da adlandırılan bu cisim, diş köklerine tutunarak, ömür boyu arkadaşınız olmaktadır.

Bu aslında korkulacak bir şey değildir. Çünkü asıl dişlerinize çok benzediği gibi kalite bakımından da hiçbir fark yoktur. Türkiye'de İmplant tedavisi yapılırken odaklanılan yer sadece eksik bölgelerdir. Bu nedenle diğer dişlere müdahale yapılmaz ve zarar görmez. Bu dişlerle kolaylıkla yemek yiyebilir ve çiğneme yapabilirsiniz. Ayrıca soğuk sıcak hassasiyetine olan duyarlılığınız azalacağı için daha önce yasak olan yiyecekleri de daha rahat yiyebileceksiniz. 

Yüz ve kemik gelişimini tamamlayan bireyler bu tedavi için uygun aday olmaktadır. 18 yaş altında gelişim devam ettiği için yapılması uygun görülmez. Çünkü çene kemiği büyüyebileceği için yerinden oynama ve çıkma gibi problemlere neden olabilir. Ufak bir cerrahi müdahale ile yapılan Türkiye implant tedavisi fiyatları, lokal anestezi ile yapılırken tercihe bağlı olarak genel anestezi altında yapılabilmektedir. İmplant hazırlığı için öncelikle röntgen çekilir ve diş için ölçü alınır. Buraya yerleştirilecek vidanın boyutu belirlenir.

İmplantı Kimler Yaptırabilir?

Kronik rahatsızlığı ve kemik erimesi bulunmayan hastalarda implant tedavisi uygulanabilmektedir. Uzun yıllar diş bulunmayan alanlarda kemik erimesi, dişeti iltihapları ve yaralanmaları olabileceği için fazla geç kalınmaması tavsiye edilmektedir. İmplant maddesi titanyumdan yapıldığı için vücudun bunu kabul etmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Tedaviye en iyi cevap veren yöntemlerden birisi de diyebiliriz. Alerjik reaksiyon ve yaralanma yapmayacağı gibi vücuda uyum sağlamakta başarılıdır. 

Lakin hamileler, aşırı alkol sigara kullananlar, diyabet veya devamlı hastalıklar geçiren kişiler implant tedavisi için uygun olup olmadıklarını öğrenmek için doktora başvurabilirler. Sistematik bir analiz yapıldıktan sonra ağız içi ve diş eti muayenesi yapılır. Dijital sistemlerden yardım alınarak üç boyutlu bir modelleme çıkartılır. Bu modelleme operasyondan önce zaman tasarrufu sağlar ve kalite yüzdesini artırır. Çene yapısını daha rahat görebilmek için hasta tomografiye alınır. Diş hekimi ise elde ettiği net görüntüler ile implant tedavisi sürecine başlayabilir. Hastanın yaşı, cinsiyeti, hastalık geçmişi de göz önünde bulundurularak, tedavi süresi 5 hafta ile 3 ay gibi bir sürede tamamlanabilir. Bu süre titanyum vidanın çene kemiğine kaynaması için gerekli süredir.

İmplant Tedavi Süreci

Kemikte açılan yuva sonrasında implant yerleştirilir ve gereken süre için beklenmeye başlanır. Hasta bir dahaki gelişinde daha öncesinde planlanan ve hazırlanan protezi takmaya hazır olmaktadır. Kemik rahatsızlığı, çarpık dişler gibi sorunlar bulunuyorsa bu sorunları çözmek gerektiği için bazı durumlarda süre uzayabilir. İmplant tedavisi yapılırken de operasyon süresi değişiklik gösterebilir. Bu genellikle yapılacak implant sayısı, kemik sayısını arttırma çalışmalarına bağlı olarak artabilir. Burada önemli olan operasyon süresi değil, operasyonun kalitesi ve implantın uzun ömürlü olmasıdır. İmplant tedavisi için göz önünde bulundurmanız gereken şeylerden birisi de kendinizi işinin ehli insanlara emanet etmenizdir. 

Uygulama sonrasında yaşam kaliteniz etkilenmeyecek olup günlük iş hayatınıza rahatça geri dönebilirsiniz. Ayrıca doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanıp tavsiyelerine uymalısınız. Soğuk baskılar yaparak, şişliği ve ödemi kısa sürede atabilirsiniz. İzmir İmplant Diş İyileşme süresinde mutlaka ağız bakımına ve hijyenine dikkat etmelisiniz. Bakımlarınızı düzenli yapıyorsanız ara sıra doktorunuza görünmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu süreçte beslenmenizi de biraz sınırlandırmalısınız. Aşırı sıcak ve soğuk yiyecekler ilk başlarda implant tedavisine zarar verebilir. Diğer dişleri olduğu gibi implant yapılan dişi de fırçalayarak yemek artıklarından arındırmalısınız. Diş estetiğinize ve işlevselliğine önem veriyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Diş İmplantlarının Başarı Oranı Nedir;

Doğru teşhis, doğru cerrahi uygulama ve doğru protez planlaması ile birlikte başarısı %98 lere varmaktadır.

Dental İmplant Uygulamasının Prosedürleri Nelerdir?

İlk önce ağız içi  ve radyolojik olarak muayene edilir, hasta istekleri de dikkate alınarak implat tipi ve miktarı tespit edilir. Cerrahi olarak implant yerleştirilir. Sonra 2-3 ay beklenip protez kısmı yapılır.
Beklemesiz implantlar da mevcuttur ama uygun şartların oluşması gerekir.

Hiç Dişim Yok. Komple İmplant Yapılabilir mi?

Tamamen dişsiz vakalarda da implant mümkündür. Hastanın yaşı ve kemik seviyesi uygunsa sabit çıkmayan köprü tarzı protezler yapılabileceği gibi implantın tutuculuğunu arttırdığı takıp çıkarılabilen hareketli tarzda protezler de yapılabilmektedir.

İmplant Uygulamaları

Bu yöntemle tam protezleriyle sorun yaşayan hastaların protezlerini rahat kullanabilmeleri sağlanabilir; hareketli protez kullanmak istemeyen hastalar sabit protezlere geçiş yapabilir; eksik dişlerin tamamlanmasi sırasında komşu dişlerine dokunulmasını istemeyen hastalara yine implant yerleştirilerek yardımcı olunmaktadır. İmplantların çene kemiğine uygulanması lokal anestezi altında kısa süren bir işlemle gerçekleştirilmekte, üzerine yapılacak protezler ise 3 ay içerisinde yerleştirilmektedir.
 
 

İlgili Sağlık Konuları