Tıpta Çığır Açan "Kasık Fıtığı" Tedavi Yöntemi!

Op. Dr. Ahmet Bekin, izsiz fıtık ameliyatının artık mümkün olduğunu belirterek, kasık fıtığı ameliyatında yeni bir döneme girildiğini söyledi.

"Erkeklerde daha fazla görülüyor"

Kasık fıtığının kendini özellikle kasık bölgesinde oluşan şişlik ve ağrıyla gösterdiğini dile getiren Bekin, "Daha çok ağır işlerde çalışanlarda ve yük kaldıranlarda çok sık görülür. 2014 te yapılan bir çalışmada tüm popülasyonda kasık fıtığı görülme sıklığı 1/1000 olarak gösterilmiştir. Erkeklerde Kadınlara oranla 4 kat daha sık görülür" dedi.

"Tedavi için tek ve kesin çözüm ameliyat"

Bekin; tedavi için tek ve kesin çözümün cerrahi olduğunu ifade ederek, tedavi sürecinde bazı geleneksel yöntemlerin de kullanıldığını ama bu yöntemlerin kesin çözüm olmadığını, cerrahi tedavinin açık ve kapalı olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi. Bekin; açık yöntemin, iş gücü kayıpları, yara yeri iyileşmesi, kesi komplikasyonları ve iyileşme süreci göz önünde bulundurularak çok fazla tercih edilmediğini ifade etti.

"En fazla laparoskopik tedavi yöntemi tercih ediliyor"

Laparoskopik tedavi yöntemlerinin daha çok tercih edildiğine dikkati çeken Bekin, "Her alanda teknolojinin gelişmesi, kişilerin kozmetik kaygıları göz önünde bulundurulduğunda artık ameliyatlarda minimal invaziv yöntemler dediğimiz, Çok küçük kesiler yaparak veya mümkünse kesi yapmayarak ya da kesi yapmak zorundaysak gizlenebilecek bir yerden kesi yaparak yapılan ameliyat yöntemleri tercih ediyoruz" dedi.

"Dünyada nadir uygulanan tedavi yöntemi"

Bekin; kasık fıtığı ameliyat sürecinde izsiz kasık fıtığı denilen ve dünyada çok nadir uygulanabilen Türkiye'de ise sadece 2-3 kişi tarafından uygulanan bir yöntem uyguladıklarının altını çizerek, "Bu yöntemde laparoskopik yöntemden farklı olarak karın duvarında hiç bir kesi yapmıyoruz sadece göbek deliğinin içinden 2 cm'lik kesi ile kasık fıtığı ameliyatını yapıyoruz. Sonuçta çok hızlı bir iyileşme süreci ve kozmetik açıdan mükemmel bir sonuç alıyoruz. Biz bu yönteme izsiz kasık fıtığı ameliyatı diyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Sağlık Konuları