Şiddetli Kaşıntıların Sebebi Pankreas Kanseri Çıktı

Antalya'da yaşayan 57 yaşındaki Faden Süngü; aniden başlayan şiddetli kaşıntı, idrar renginin koyulaşması ve göz bebeklerinin sararması şikayetleriyle doktora başvurdu.

Gittiği hastanede safra kesesinde taş olduğu söylenen Süngü'ye 2 hafta sonrası yanlış teşhis konulduğu aslında pankreas kanseri olduğu ortaya çıktı. Doktorun "ameliyat şansı yok" demesiyle bir anda dünyası kararan Faden Süngü, bu alanda uzman bir isim araştırması yaparken Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a ulaştı ve kısa süre içinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla hayata döndü.

SAFRA KESESİ TAŞI SANDILAR, PANKREAS TÜMÖRÜ ÇIKTI

57 yaşındaki ev hanımı Faden Süngü'de 2 buçuk ay önce şiddetli kaşıntılar başladı ve bu kaşıntılar vücudunun tamamına yayıldı. Ayrıca idrarının rengi koyulaşan ve göz bebekleri de sararan Süngü, doktora gitmeye karar verdi. Gittiği hastanede tüm görüntüleme yöntemlerinin sonucunda safra kesesinde taş olduğu söylendi ve gastroenteroloji bölümü tarafından safra kesesine stent takıldı. İşlem yapılırken safra kesesi başında kitle görüldü. Günler geçen patoloji raporu bekleme süresinin ardından Süngü'nün pankreas başında tümör olduğu saptandı ve genel cerrahi bölümüne sevk edildi. Bölüm doktoru tarafından Süngü'ye hastalığının tedavi edilemez olduğu söylendi.

SEVDİKLERİNLE VEDALAŞ DEDİKLERİNDE AİLECEK MAHVOLDUK

Gittiği hastanede ameliyat edilemez tanısı konan Süngü, yaşamaktan vazgeçmedi ve pankreas kanseri alanında iyi bir isim aramaya başladı. Memorial Sağlık Grubu Antalya Hastaneleri Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan'a başvurmaya karar veren Süngü'nün şikayetleri başlayalı 1 aydan fazla olmuştu. Prof. Dr. Gürkan yaptığı muayenede pankreas başında kanser tespit etti fakat ameliyat esnasında kanserin dalak, pankreas, safra ve safra kanalına yayıldığı görüldü. Gittikleri hastanede çok zaman kaybettiklerini dile getiren oğlu Murat Süngü sözlerine; "İşlemlerin yapılması için çok zaman kaybettik ve annemin şikayetleri gün geçtikçe arttı. Rahatsızlığının safra kesesindeki taştan kaynaklandığını sanıyorduk fakat pankreas kanseri ile yüzleştik ve tedavi edilemez olduğunu söylediler. Teşhis konduktan sonra da doktorunun ailenle vedalaş demesi, annemin ve bizim moralimizi çok bozdu. Bunun ardından hemen başka bir doktor aramaya başladık" diye devam etti.

ÇOK ZORLU BİR AMELİYATA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA GİRDİ

İlk başlarda çok korktuğunu söyleyen Faden Süngü, başarıyla çıktığı ameliyatın ardından şunları söyledi: "Ameliyat olacağımı duyduğum zaman çok korktum fakat şimdi doktorlarımın sayesinde iyi ki oldum ve hastalığımdan kurtuldum diyorum. Buraya geldiğimde doktorlarım biz seni kurtaracağız hiç merak etme diyerek bana moral verdiler. Memorial Antalya Hastanesi'ne geldikten sonra, başka hastaneleri ve doktorları görmek istemediğime karar verdim. 7 buçuk saat süren zorlu bir operasyon geçirdim ve ameliyat olamazsın dedikleri cerrahi işlemi başarıyla oldum" Eşinin yeniden dünyaya geldiğini söyleyen Adil Süngü de, "İnsanın doktoruna güveniyor olması çok önemli. Çok zorlu bir ameliyat olmasına rağmen, biz eşimi Prof. Dr. Gürkan ve ekibine gönül rahatlığı ile teslim ettik" diye ekledi.


Pankreas kanserinde erken tedavi hayat kurtarıyor!

Pankreas kanserinin en önemli tedavisi olan cerrahinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Alihan Gürkan sözlerine şöyle devam etti: "Faden Hanım'daki tümör beklediği için bağırsaklardan portal ven dediğimiz karaciğere kan taşıyan toplardamara yapışmıştı. O bölgeyi kesip çıkararak ve toplardamarı kendi üzerinde onararak ameliyatımızı gerçekleştirdik. Portal vene yapışan tümörlerin ameliyat edilemez yaklaşımı yanlıştır. Bu yapışıklık eğer sınırlıysa, damarın yapışık olduğu kısım da çıkarılarak bu tümörlerden hastalarımız kurtarılabilmektedir. Faden Hanım'ın ameliyatında, pankreasın kuyruğunu boynundan itibaren aldık, portal venin bir kısmı ve yayılım gösterdiği için dalağı da alarak hastamızı tümörden kurtardık. Eğer Faden Hanım tümör fark edildiği anda ameliyat edilebilseydi, çok daha kolay bir operasyon gerçekleştirilebilirdi. Tümörün ne kadar yapışık olduğu ve ameliyat edilebilir olup olmadığı, mutlaka deneyimli ekiplerce tartışılmalı ve karar verilmelidir"