Oruç Tutarken Susuzlukla Baş Edebilmenin Yolları!

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel oruç tutarken susuzlukla baş edebilmek için sahurda neler tüketmemiz gerektiğini anlatıyor.


Ramazan ayının sıcak Haziran aylarına denk gelmesi nedeniyle ramazanda susuzluk sorunu büyük bir sorun teşkil ediyor.

Sahurda tüketilen besinler susamamak açısından büyük önem taşıyor. Susamamak için en iyi çözüm susatacak besinleri sahurda tüketmemek olduğunu belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel yağlı ve baharatlı yemeklerden sahurda mutlaka uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Sahurda hangi besinleri tüketmemeliyiz?

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, konserve ürünler, turşu, salamura ürünler, çok tuzlu zeytin, baharat içeren yağlı yemekler, salçalı yemekler, kurutulmuş etler, pilav ve makarna gibi yiyecekleri sahurda tercih etmemenizi öneriyor. Şengel, bu tür yiyeceklerin geç acıkmayı sağladığını ama aynı zamanda daha erken susamamıza neden olduğunu belirtiyor. Sahurda hafif ve kahvaltı türü yiyecekleri tercih ederek hem daha geç acıkabilir hem de daha geç susayabileceğinizi söyleyen Şengel, sahurda tercih edeceğiniz karpuz, kavun gibi yaz meyvelerini bol bol tüketerek de bu meyvelerde bulunan yüksek oranda su ve minerallerden yararlanabilir ve susuzluk sorunu yaşamadan oruç tutabileceğinizi söylüyor.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel özellikle ramazanda susuzlukla baş etmek ve oruç tutarken daha geç susamak için sahurda çay, kahve gibi içecekleri tercih etmemeniz gerektiğinin altını çiziyor.