Ekmek, makarna, bisküvi ve diğer unlu besinleri tükettikten sonra karın ağrısı ve şişkinlik gibi şikayetler yaşıyorsanız çölyak hastası olabilirsiniz. Çölyak hastalığı olan insanlar; buğday, arpa, çavdar ve bir dereceye kadar da yulafta da bulunan bir protein olan 'glüten'e karşı hassasiyet gösteriyor. "Yaşam boyu devam eden tek gıda alerjisi" olan çölyak, tedavi edilmediği ve özenli davranılmadığı takdirde de hayatı çekilmez hale getirebiliyor.
Üniversitenin Tuzla Kampüsü'nde gerçekleştirilen panel yoğun ilgi gördü.
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlkay GÖK'ün düzenlediği konferansta glütensiz yaşamak zorunda kalanlara alternatif beslenme şekilleri anlatıldı. Okan Üniversitesi ve Üsküdar Lions Kulübü'nün düzenlediği konferans, Avrasya Aşçılar Derneği ve TÜMBİAD proje ortaklığında gerçekleşti. Ürün sponsorluğunda Yayla Bakliyat'ın yer aldığı organizasyon, glüten alerjisi ve çölyak hastalığında toplumsal farkındalık oluşturmayı hedefledi. Konferansta konuk konuşmacı olarak; Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu (Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı): Diyetisyen Aslı İçingür (Unilever Diyetisyen ve Gastronomi Yüksek Lisans Öğrencisi), Fulya Hekimoğlu Çelik (Gastronomi Yüksek Lisans Öğrencisi) ve Ayvaz Akbacak (Avader Bşk. Yrd. ve Koordinatör Aşçı) yer aldı.
"Çölyakla Yaşam ve Lezzetli Reçeteler" panelinde uzmanlar, glütensiz yaşam konusunda çölyak hastalarına yol gösterecek öneriler ve tarifler paylaştı. Panelde ayrıca Avrasya Aşçılar Derneği tarafından reçeteleri titizlikle hazırlanmış glütensiz yemeklerin sunum ve tadımı yapıldı.