Göz doktorunuz size "korneanız çok ince, lazer yapamayız" demiş olabilir. "Lazer yapılırsa gece görüşünüz azalır" diye duymuş olabilirsiniz. "Lazer yapılırsa ışık kamaşması olur ve gece araba kullanamazsınız" diye söylenmiş olabilir. Veya "Daha önce katarakt ameliyatı geçirdiğiniz için size lazer tedavisi yapılamaz" denilmiş olabilir. Bu grupta yer alan biriyseniz No Touch Laser yöntemi ile tedavi edilmeniz mümkün.
Göze dokunmadan ışıkla tedavi
Op. Dr. Özel Kavalcıoğlu; "Lazer tedavisini tercih eden hastaların ortak korkusu olan gözün kesilmesi, göze yabancı bir cisimle dokunulması veya doku kazınması gibi durumlardan duyulacak rahatsızlık yüzünden tedavi olmayı erteleyen hassas hastalar için No Touch Laser yöntemi güvenli yöntemlerden biri sayılabilir. No Touch Laser tedavisinde diğer lazer operasyonlarındaki gibi doku kesilmesi olmadığı için zar kırışması ve zar altında iltihap gelişimi gibi sorunlar olmuyor." dedi.
"Göze dokunmadan lazer nasıl oluyor?"diye soranlara Op. Dr. Özel Kavalcıoğlu şöyle açıklıyor; "No Touch Laser, göz kusurlarının sadece gözün yüzeyinde gerçekleşen bir ışık tedavisiyle düzeltilmesidir. Hastanın cihazdaki yeşil renkli rehber ışığa gözünü dikip bakması, bu tedavinin yapılması için yeterlidir. Tedavi, en yüksek gözlük numarasının düzeltilmesinde bile 1 dakikanın altında sürer ve tedavi tümüyle ağrısız gerçekleşir. Tedavi sırasında lazerin bilgisayarı ile veriler optimize edilir ve kişiye özel bir uygulama gerçekleşir. Operasyon anında gözünüzü veya başınızı oynatsanız bile cihaz otomatik durur ve siz sabit bakmaya başladığınızda işleme devam eder."
Göz Kuruluğu Yapmıyor
Kesili lazer yöntemlerinden sonra aylarca göz kuruluğu yaşanabileceğini söyleyen Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, "No Touch Laser yönteminde bu süre kısadır ve geçicidir. Lazer sonrası verilen damlalar hastanın bu süreyi konforlu geçirmesine yardımcı olur." dedi.
Tedaviden Sonra Güneş Gözlüğü Şart
Tedavi olan kişilerin dikkat etmeleri gereken tek şeyin tedaviden sonra bir ay süreyle dışarıda güneş gözlüğü takmaları gerektiğini belirten Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu "No Touch Laser tedavisinden sonra hastaların numarasız renkli kontakt lens kullanmalarında da hiçbir sakınca yoktur" dedi.
NO TOUCH LASER TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANABİLİR?
- 18 yaşın üzerindeki kişilere (üst yaş sınırı yok)
- Miyoplara (uzağı göremeyenlere)
- Astigmatlara (bulanık görenlere)
- Hipermetroplara (yakını göremeyenlere)
- Korneası ince kişilere
- Keratokonus hastalarına (Cross tedavisiyle birlikte)
- Kornea nakli geçirmiş ama astigmatı düzelmemiş hastalara
- Katarakt ameliyatından sonra göz numarası sıfırlanamamış hastalara
- 40 yaşından sonra gelişen yaşa bağlı yakın görme sorunu olan hastalara