Kanserin İlacı Cennetten

Herkes tarafından 'Cennet Meyvesi' olarak da bilinen 'Trabzon Hurması'nın yaşlanmayı önlediği ve kanserden koruduğu ortaya çıktı.

Diyetisyen Esra Kula, pazar tezgahlarında sık görülen çoğu kişinin adını bile bilmediği Trabzon Hurması'nın lifli bir yapıya sahip olduğunu, kabızlığa iyi geldiğini söyledi.


Kula, büyük bir Trabzon hurmasının yarısı tüketildiği zaman aşırı bir kalori alınmadığını, kabızlık ve bağırsak sisteminde rahatsızlıkla karşılaşma olasılığının düştüğünü anlattı.

Görüntüsü ile domatesi andıran ve pazar tezgahlarında sık görülen Trabzon Hurması'nın tam bir vitamin deposu olduğunu belirten Diyetisyen Esra Kula, şöyle dedi: "Bu meyvenin anavatanı Uzakdoğu. Türkiye'de 'Trabzon Hurması' olarak biliniyor.

Halk arasında bilinen ismi ise; 'Cennet Meyvesi.' Trabzon Hurması en önemli antioksidanlardan.

Bağışıklık sistemini korumada kalkan görevi yapıyor. Bu nedenle kanserin bir numaralı düşmanı.

Trabzon Hurması bağırsakları düzenliyor kabızlığı önlüyor. Pazarda kilosu 2.5 TL'den satılan çok tatlı 'Trabzon Hurması' kış mevsiminin gözde meyvelerinden...

A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir.

Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır.

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.

Aynı zamanda, günümüzde yaygın olarak görülen kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yer tutmaktadır.

Cennet hurması yenmeye devam edilirse ishali kesmektedir.

İştahı açar, mideyi kuvvetlendirir,

Mide gastritini önler, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir.

Cennet elmasının yaprakları kaynatılıp saç ve yüz yıkanırsa cilt ve saç güzelleşmektedir.

Cennet elmasının yaprakları kaynatılarak elde edilecek su, temizlikte kullanılabilir.

Ayrıca bol miktarda, protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, mağnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri içermektedir.

Peklik (kabızlık) giderici ve besleyici özelliklere sahiptir.

İlgili Sağlık Konuları