Kalp Hastalarına Et ve Şeker Uyarısı

DENİZLİ'deki Servergazi Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Girgin, Kurban Bayramı'nda et ve şekerli besinlerin tüketiminde yaşanan artışın yüksek tansiyon, şeker, kalp- damar ve mide-barsak sistemi hastalıklarını tetiklediğini belirterek, özellikle kalp hastalarının et tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

DENİZLİ'deki Servergazi Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Girgin, Kurban Bayramı'nda et ve şekerli besinlerin tüketiminde yaşanan artışın yüksek tansiyon, şeker, kalp- damar ve mide-barsak sistemi hastalıklarını tetiklediğini belirterek, özellikle kalp hastalarının et tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kurban Bayramı'nda şeker, çikolata, tatlı ve et tüketiminin normal günlere göre 2- 3 kat arttığına ve bu durumun da birtakım sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğine dikkati çeken Servergazi Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Serkan Girgin şöyle dedi:

"Kurban bayramında et ve şeker tüketimi, normal zamanlara göre artmakta ve bu da kalbi zorlamaktadır. Özellikle kalp krizi geçirmiş, kalbinde stent olan ya da kalp ameliyatı olmuş kişilerin et tüketimine daha dikkat etmeleri gerekmektedir." 

Kurban etinin bir gün dinlendirildikten sonra tüketilmesinin gerektiğini de vurgulayan Dr. Girgin haşlama türü et yemeklerinin sağlık açısından daha doğru olacağını belirtti. Dr. Girgin, "Doymuş yağ ve kolesterol içeriği hayvansal yağlarda çok yüksek olduğu için bayramın ilk günü yapılan aşırı et tüketimi sonrası acil servisler bu hasta gruplarıyla dolmaktadır. Bu yüzden güzel bir bayram geçirilmesi için hastalarımızın uyarılarımızı dikkate almalarını diliyorum" diye konuştu.

- Denizli