Diyetisyen Emre Uzun, çocukların okula götürdüğü beslenme çantalarında akıllıca seçilmiş gıdaların bulunması gerektiğini söylüyor: "Beslenme çantası hazırlarken çocuğa yemesi için kraker, bisküvi gibi paketli gıdalar vermeyin. Fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzün gibi kurutulmuş meyveler; süt, tahıllarla hazırlanmış püreler; soymakta, yemekte zorlanmayacağı elma veya muz gibi meyveler; havuç, domates gibi meyve yerine de yiyebileceği sebzeler; haşlanmış ve üzerine hafif zeytinyağı ile limon gezdirilmiş sebzeleri tercih edin. Yine kutu süt, ayran, yoğurt gibi kalsiyum alımını destekleyen gıdalar da mutlaka beslenme çantasında yer almalı. Çok fazla ekmek kullanıp yemesini zorlaştırmak anlamsız. O yüzden bir dilim ekmeğin yanında kekle, bir iki dilim börekle karbonhidrat alımını destekleyebilirsiniz.
Aynı şekilde protein alımını desteklemek için haşlanmış yumurta ideal bir seçim olacaktır. Köfte tercih ediyorsa, bunlar mutlaka evde hazırlanmış köfteler olmalı ancak kapalı çantada en az 2-3 saat duracağı için köfteleri kızartmayıp ızgarada pişirmek daha doğrudur."
SAĞLIKLI BESLENMENİN TEMELİ Diyetisyen Emre Uzun, yetişkinlerin hayatları boyu sürdüreceği beslenme alışkanlığını okul ve okul öncesi dönemde kazandığını da belirtiyor: "Okul çağında edindikleri beslenme alışkanlığı iki açıdan önemlidir: Hem bu alışkanlığı hayatları boyu devam ettirirler hem de ileride sağlıklı birer yetişkin olmaları için gereken temeli atmış olurlar. Bu da ilerleyen yıllarla birlikte, beslenme düzensizliklerine dayanan pek çok hastalıktan korunmalarını sağlar."
1. Gün: 1 adet Peynirli gül böreği, 1 kase yoğurt ,2-3 adet bütün ceviz
2. Gün: 3 adet Mercimek köftesi , meyveli komposto, 1 avuç fındık
3. Gün: Ev tipi hamburger ,ayran, 10-12 adet kuru üzüm
4. Gün: 8 kaşık sebzeli kuskus salatası ,1 kâse yoğurt,1 adet armut
5. Gün: 1 adet Hindili sandviç, ayran, 2-3 adet cevizli ev kurabiyesi