Hipertansiyon Hastaları Yemeklerinde Nelere Dikkat Etmelidir?

Tansiyon hastalarının öncelikle yemeklerindeki tuz miktarına dikkat etmeleri hatta sofralarından tuzu kaldırmaları gerekir.

  • Tansiyon hastalarının öncelikle yemeklerindeki tuz miktarına dikkat etmeleri hatta sofralarından tuzu kaldırmaları gerekir.
  • Günlük 3gr. tuz ihtiyacı ekmekle, sebzelerle doğal yollarla alınmaktadır.
  • Hipertansiyon hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada günlük tuz tüketimi yaklaşık 17gr. çıkmıştır.
  • Tuzlu yiyecekler, peynir, zeytin, salamura gıdalarda, özellikle salçada, turşuda, konserve gıdalarda bulunan tuz yemeklerde fazla miktarda tuz olmasına sebebiyet vermektedir.
  • Bu yiyeceklere dikkat edilmesi, mümkünse bu gıdaların tüketilmemesi gerekir.
  • Yağlı gıdalar özellikle kolesterol ve trigliseridden zengin gıdaları çok fazla tüketmemeleri, hayvansal yağları azaltmaları, zeytinyağ, mısırözü yağı gibi bitkisel yağları kullanmaları tavsiye edilmektedir.
  • Düzenli ekzersize devam etmelerini ve fazla kilolarından kurtulmaları önerilmektedir.

İlgili Sağlık Konuları