Ozon Tedavisi Ne İçin Kullanılır?
Son yıllarda birçok hastalıkta başvurulan ozon tedavisi, her derde deva oluyor! Ozon tedavisi; dolaşım bozukluklarından ülsere, enfeksiyondan romatizmaya, bağışıklık sisteminden yanık ve yara tedavisine, cilt hastalıklarından cinsel işlev bozukluğuna ve daha birçok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.
Standart medikal tedavilerin yanında tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden biri olan ozon terapi, bir çok hastalığın tedavisinde etkin olarak kullanılıyor. Yunanca ‘Tanrının nefesi’ olarak adlandırılan ve 'koklamak' anlamına da gelen bu tedavi yönteminin faydaları ise saymakla bitmiyor.
Ozon tedavisi; dolaşım bozukluklarından ülsere, enfeksiyon hastalıklarından romatizmal hastalıklara, genel bağışıklık sisteminden yanık ve yara tedavisine, hipertansiyondan şeker hastalığına, damar sertliği ve tıkanıklığından iktidarsızlığa, cilt hastalıklarından cinsel işlev bozukluğuna, alzheimer ve parkinson hastalıkları ve daha bir çok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.
Klinik olarak kullanılan ozon tedavisi, 35 yıldır özellikle başta İtalya olmak üzere Rusya, Almanya, ABD, Kanada, Malezya ve Çin gibi birçok ülkede, ozon tedavi kliniklerinde başarıyla uygulanıyor. Türkiye'de ise son 9 yıldır yoğun bir şekilde uygulanıyor ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.
Ozon; stratosferde bulunan en önemli gazlardan biridir ve 3 oksijen atomundan oluşan kimyasal bir bileşiktir. Ancak dünyaya çok daha yakın bir noktada nitrojen oksit ve sülfür oksitlerinin etkileşimiyle ultraviyole ışınından oksijenle de üretilebilmektedir. İlk kez 1785 yılında kimyager Martin Marum tarafından kimyasal bir molekül olarak keşfedilmiştir. Alman kimyacı Christian Friedrich Schönbein ozonu ilk olarak 1840 yılında insanlarda kullanmıştır.
Ozon Tedavisine başlanmadan önce hastanın var olan hastalıkları iyice dinlenmeli, fizik muayenesi tam yapılmalı ve eğer gerekiyorsa bazı hastalarda uygulama öncesi bazı laboratuvar analizleri yapılarak durum denetlenmelidir.
Ozon Tedavisi 150 Yıllık Şifa Kaynağıdır
Tıbbi anlamda dünyada en azından 150 yıldır kullanılmakta olan ozonun gerekliliği ve önemi son yıllarda daha fazlaca anlaşılmaya başlanmıştır.
Çok güçlü okside etme ve çok etkili dezenfekte etme özelliği sayesinde, dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılır.
Enfeksiyonlara karşı korunmayı artırır.
Kan dolaşımını düzenleyerek tansiyon regülasyonu sağlar.
Metabolizmayı hızlandırır.
Vücuda doping etkisi yapar.
Kanın yoğunluğunu azaltarak akışkanlığını artırır.
Tüm dokulara ve organlara oksijen pompalanmasını artırır.
Kanın vücuttaki en ince kılcal damarlara kadar gitmesini sağlar.
Antioksidan enzimleri aktive eder.
Vücuttaki serbest oksijen radikallerinin temizlenmesine yardımcı olur.
Yaşlanmayı geciktirir.
Cilde parlaklık ve tazelik verir.
Vücudun fiziksel güçlenmesini sağlayarak efor kapasitesini artırır.
Vücuttaki zararlı bakteri, virüs ve mantarların çoğalmasını engeller, ölmelerini sağlar.
Detoks etkisiyle vücuttaki kimyasal zararlı maddelerin temizlenmesine yardımcı olur.
Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlar, ağrıları keser.
Birçok alerjinin tedavi edilmesine yardımcı olur.
Enfeksiyonlara karşı korunmayı artırır.
Ozon Tedavisinin Sakıncalı Olduğu Hastalıklar Nelerdir?
Favizm: Kanımızın oksijen taşımakla sorumlu kırmızı kan hücrelerinde bir enzim (Glukoz-6-Fosfat Dehidrogenaz Enzimi ) eksikliğiyle birlikte seyreden, toplumda bakla alerjisi olarak bilinen hastalığa sahip olanlar
Hipertiroidi: Tiroid bezinin fazla çalışması
Alkolizm: Aşırı miktarda alkol kullanılması
Şiddetli anemi: İleri derecede kansızlık
Kanama ve pıhtılaşma bozuklukları: Kanamaya meyilli veya pıhtılaşma problemi olan hastalarda (Hemofili, trombositopeni v.s.)
Pankreatit: Kronik ve tekrarlayıcı pankreas bezi iltihaplarında
Enfarktüs: Yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ilk 6 saatte ve kanamanın aktif olarak devam ettiği beyin felci gibi bazı hastalarda
Ozon alerjisi: çok nadir de olsa Ozona karşı alerjisi veya tahammülsüzlüğü olanlarda (ki bu genellikle kokuya olan tahammülsüzlükten kaynaklanır) uygulama yapılamaz.
Medical Park Gaziantep Hastanesi
0342 444 44 84