Hastalıktan Korunmak İçin C Vitaminli Besinleri Tüketin
ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli diyetisyen Tuğçe Özakçaoğlu, kış aylarının gelmesiyle soğuk algınlığı ve nezle, grip gibi hastalıkların yoğunlaştığını hatırlattı, bol C vitaminli besinlerin alınmasını önerdi.
ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görevli diyetisyen Tuğçe Özakçaoğlu, kış aylarının gelmesiyle soğuk algınlığı ve nezle, grip gibi hastalıkların yoğunlaştığını hatırlattı, bol C vitaminli besinlerin alınmasını önerdi.
Diyetisyen Özakçaoğlu, C vitamininin hastalıkları iyileştirmediğini ancak koruma sağladığını ifade ederken, "C vitamini hastalığa karşı korur. Bu nedenle hastalığı beklemeden C vitamini içeren besinler tüketilmeli" dedi. C vitamininin vücutta depolanamadığını belirten Özakçaoğlu şöyle konuştu:
"C vitamini vücutta depolanamadığından ötürü her gün düzenli olarak ihtiyacın karşılanması gerekir. Soğuk algınlığına yakalanmadan kış mevsimini atlatmak isteyenler sağlıklı beslenmesi gerekir. Bu nedenle hastalık beklemeden C vitamini içeren besinler alınması gerekir. Kış aylarında hayatınızda ve beslenme tarzınızda yapacağınız birkaç ufak değişiklik ile hem bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, hem de kendinizi dinamik ve enerjik hissedebilirsiniz."
- Adana