Çünkü gebeliğinin özellikle son 3 ayını yaz aylarında geçiren hamilelerde daha fazla olmak üzere yorgunluk, iştahsızlık, nefes darlığı, çarpıntı, uykusuzluk, artan sıcak basmaları, tansiyon yükselmesi, güneş lekeleri gibi çeşitli cilt problemleri yaşanabilir. Bununla beraber hamilelerin diğer bireylere göre çeşitli enfeksiyonlara karşı daha hassas olmalarından dolayı çeşitli bağırsak enfeksiyonları (gastroenterit), idrar yolu enfeksiyonu, çeşitli mantar ve vajinal enfeksiyonlar yaz aylarında artan sıcak havalarla birlikte hiç de istemediğimiz önemli sorunlara yol açabilir.
Yaz aylarında dünyamıza ulaşan güneş ve ultraviyole ışınlarının sayısız faydaları da var tabiî ki. Bu nedenle bazı basit önerilerle güneşten bilinçli bir şekilde faydalanarak artan hava sıcaklığının yarattığı sıkıntıları en aza indirebiliriz.
Günde en az 8-10 bardak su içilmeli. Bunun yanında taze sıkılmış meyve suları tüketilmeli, kafein içeren kola , kahve gibi içeceklerden uzak durulmalı.
Açık renk kıyafetler giyilmeli.
Sık sık ve azar azar yemek yenilmeli.
Saat 11:00-15:00 arasında dışarı çıkılmamalı.
Bunun yanında yaz aylarında daha kolaylıkla yapılan düzenli yürüyüş ve yüzme hem gebeliğin getirdiği yükü daha rahat taşıma hem de doğumun daha kolay olmasını sağlayabilir.
Sık sık alınacak ılık duşlar uykusuzluk, sıcak basması gibi şikayetleri hafifleterek ruhsal anlamda rahatlama sağlayabilir.