Hamilelik Döneminde Botoksa Dikkat

Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, botoksun genel olarak herkese uygulanabildiğini ancak hamile ve kas hastalıkları olanlara botoks işlemi yapılmadığını söyledi.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, botoksun genel olarak herkese uygulanabildiğini ancak hamile ve kas hastalıkları olanlara botoks işlemi yapılmadığını söyledi.

Dermaklinik Estetik ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, Clostridium botulinum adı verilen bakteri türünden elde edilmiş tıbbi proteine botoks adı verildiğini belirterek, "Önceleri göz hastalıklarının tedavilerinde kullanılan bu protein, kırışıklıkları gidermek için uzun zamandır güvenli biçimde kullanılmaktadır. Kırışıklıları giderme için cerrahi olmayan, kozmetik olarak kabul edilen bir yöntemdir. Genellikle yüzde, özellikle kaş aralarında oluşan kırışıklıklarda, boyun, göz çevresinde görülen orta ve derin kırışıklıklarda uygulanmaktadır. Bayanların uygulamayı tercih etmesinin nedenlerinden biri de kaşların kaldırılması içindir. Uygulamanın ardından 72 saat içinde görsel açıdan kendini gösterir. Bir iki hafta içinde etkisini tam olarak göstermektedir. Botoks maddesi terleme ile atılmaktadır. Terlemelerde azar azar kaybolan madde, ortalama olarak 8 aylık bir süreçte yok olmaktadır. Yüz bölgesinde uygulama ortalama 15 dakika sürerken etkisi 6 ay boyunca sürmektedir" dedi.

Kimlere uygulama yapılmaz?

Tedavi görenlerin bir kısmında da biraz süren baş ağrısı görüldüğünü anlatan Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, "İlginç olan kısmı migren ve baş ağrısı tedavilerinde botox kullanılmaktadır. Tecrübesiz uygulamalar sonucunda göz kapağı sarkması gibi sorunlar görülebilir. Genel olarak herkese uygulanabilir ama hamile olanlar ve kas hastalıkları olanlar botox işlemi yaptırmamalıdır" dedi. - İSTANBUL