En Çok Hangi Dental Uygulamalar Tercih Ediliyor?
“Genel anlamada hastalar tarafından estetik diş tedavi yöntemleri bütünsel bir güzellik sağlamada gerekli bir unsur haline geldi. Tabiki hastaların durumuna göre tedavi yöntemleri uygulanıyor. Bazı tedaviler ise dişlerdeki görünümü ve kişinin gülümsemesini daha estetik ve çekici hale getirmek amaçlı yapılıyor. Bu sebeple birçok kişi Lamina tedavisi, Bonding, Diş beyazlatma, Pembe estetik yaptırıyor. Bunların yanı sıra eksik dişler kötü bir görüntü oluşturduğu için tabii ki İmplant uygulamaları sıklıkla yaptığımız diş tedavileri arasında alıyor.”
Hastaların Dişlerindeki Kötü Görüntü Kişiyi Nasıl Etkiliyor?
“Kişinin sosyal hayatını gerçekten etkileyen bir durum çünkü dişlerdeki kötü görüntü kişini konuşmasını ve yüz hatlarında ki görüntüyü bile değiştirebiliyor. Aynı zamanda dişlerdeki kötü görüntü insan ilişkilerinde de oldukça etkili. İş hayatında ve arkadaş ortamında çoğu insan bu durumdan dolayı gülümsemesini kısıtlıyor. Gelişen dental tedaviler sayesinde bu işlemler rahatlıkla hastalara uygulanabiliyor.”
Sıkça Tercih Edilen Dental Opresyonların Uygulama Aşaması Nedir?
Bonding Yöntemi:
Dişlerdeki renk değişikliğini sağlama ya da şekil değişikliği vermek, dişi istenilen boyutlarda büyütebilmek ve dişler arasında oluşan boşlukları kapatmak için kullanılan uygulamalardır. Mikrofil ajanlar dediğimiz bir çeşit malzeme ile doğal dişin üzerine uygulanır ve dişteki kusur yok edilir ve estetik görüntü sağlanır. En az diş kaybı bu işlemle sağlanabilir. Hemen hemen herkese uygulanabilir. Ortalama 15dk ile 1 saat arasında tedavi süreci bitmiş olur.
Diş Beyazlatma (Bleaching):
İki farklı beyazlatma yöntemi vardır. Birinci yöntem ev tipi beyazlatma yöntemidir. Diş Hekimi tarafından dişlerinizin üzerine takmanız için ağız ölçünüze uygun kalıplar hazırlatılır. Bu kalıbın içerisine Amerikan FDA onaylı bir ilaç konularak ve beyazlatılacak dişlerin üstüne yerleştirilir. Günde ortalama 4–6 saat takılması gerekir. İkinci ise muayenehanede uyguladığımız beyazlatma işlemidir. Dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesinde “Hidrojen peroksit” yani oksijenli su veya türevi “ Karbamid peroksitli jeller kullanılıyor. Bu maddeler 45 dakika süreyle lazer ışığı verilerek aktive edilip beyazlama gerçekleşiyor. Bu uygulamada dişeti ve dokular özel koruyucularla korunduğundan zarar görmemektedir. Kişinin diş minesinin rengine bağlı olarak beyazlama oranı değişmektedir.
Lamina Tedavisi:
Halk arasında yaprak porselen bilinen bu uygulama estetik diş hekimliğinde en çok uygulanana yöntemlerden biridir. Kalıtsal yapı bozukluklarında, ayrık ve kırık dişlerin tedavisinde rengi ve yapısı bozulmuş dolgularda çapraşık ve eğri dişlerin düzeltilmesinde oridanti tedaviye destek olarak kullanılır. Uygulama işlemi ise şu şekildedir; Öncelikle dişiniz işleme hazırlanır, üzerindeki artıklar temizlenir. Ardından dişinizin tam bir kopyasını elde etmek için ölçü alınır. Porselen malzemeden dişinize yapıştırılacak olan tabaka hazırlanır. Porselenden imal edilen bu kaplamalar ince, yarı geçirgen bir tabakadır. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilirler. İşlem bittiğinde mükemmel bir kaynaşma beklenir.
Implant Uygulaması:
Eksik olan dişlerin tekrar hastaya sağlıklı olarak kazandırılma işlemidir. Estetik olarak oluşan kötü görüntü bu şekilde giderilir. Hastanın çene kemiğine uygun malzemeden yapılan diş kökü yerleştirilerek yapılır. Hastanın diş yapısına göre İmplant tedavisi uygulanır.
Pembe Estetik (Gingivoplasti, Gummy-Smile):
Dişlerdeki beyazlığın ve güzelliğin yanı sıra tam olarak güzel bir ağız yapısına diş etlerine yapılan estetik operasyonlarda dâhildir. Bu işlemler hastanın ihtiyacı doğrultusunda uygulanır. Pembe estetik ile dişler ve diş eti daha uyumlu hale getiriliyor.
Dişeti grefti ile diş etlerindeki çekilmeler düzeltiliyor. Pembe estetik adını verdiğimiz bölgede en çok karşılaştığımız sorunun, gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleridir. Hasta güldüğünde dişetlerini normalden fazla görünüyorsa gingivoplasti metodu uygulanır. Gülüşün estetiğini bozan bu fazla diş eti küçük bir işlemle düzeltilir. Dişeti seviyesi belirlenerek dişetleri bu seviye kadar düzeltilir. Hastaya uygulanan anestezi ile hasta herhangi bir acı hissetmez ve küçük bir işlemle hasta istediği güzel gülümsemeye kavuşur.
Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu