Gülümseten Dükkan Açılıyor!

Ülkemizdeki 8.5 milyon özürlüden bir kısmının iyileşebilecek durumda olduğunu, ama maddi imkansızlıklar yüzünden özürlü olarak yaşamak zorunda kaldığını biliyor musunuz?

Peki, özürlülüğün önlenmesi için neler yapılması gerektiğini, özürlülerin sosyal ve hukuksal haklarını ya da özürlüler için gerekli çevre düzenlemesinin yapılmamasının bir insan hakkı ihlali olduğunu biliyor musunuz?

Stratejimiz

Vakıf amaçlarını gerçekleştirmek için, çalışma stratejisini üç temel başlıkta sıralamıştır.

1- Sosyal Bilinçlenme

Özürlü olmak, zorluklarının yanında temelde acınacak, küçümsenecek bir durum değildir. Özürlüler Vakfı, toplumun tümünü, özürlülük konusunda bilinçlendirmeyi ve toplumda oluşan yanlış bakış açısını değiştirmeyi hedefliyor.
Sosyal bilinçlenme için en önemli araç, kitle iletişimidir. Türkiye'de temel dinamiklerden nasıl yararlanılması gerektiğinin bilinciyle, projelerimizi belli bir sürece yayarak, adım adım hedefe doğru ilerlemekteyiz.

2- Sosyal Paylaşım

Özürlü bireylere ve ailelerine, zorlukları yenme fırsatı vermek için, Türkiye ve dünyadaki uzmanları, kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek çözüm için paylaşım zemini oluşturuyoruz.

3- Sosyal Güç

Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon özürlü yaşamaktadır. Ekonomik ve siyasal açıdan bakıldığında,
tüm bu kişilerin oluşturduğu topluluk ciddi bir yaptırım gücüne sahip olmalıdır.

Bize göre, özürlülüğün toplumsal sorun olduğuna inanan ve çözüm üreten sivil inisiyatifi oluşturmak, özürlülerin de kendi aralarında yaratacağı sinerji, gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için siyasileri, üreticileri ve toplumu harekete geçirecektir..