DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRAN BESİNLER
MAYDANOZ: Maydanoz yaprakları maydanoz yağı içerir. Maydanoz yağı da apiol ve myristicin içerir. Bu maddeler uterus kasılmalarına yol arak prematüre doğuma neden olabilir.
KIZARTMALAR VE CİPSLER: Kızartma ve cipslerde bulunan akrilamid maddesi düşük riskine neden oluyor.
BİTKİ ÇAYLARI: Bitki çayları rahim kasılmalarını artırarak gebeliğin ilk 3 ayında düşüğe, son üç ayında ise erken doğuma neden oluyor.
KARACİĞER VE AZ PİŞMİŞ ET: Yüksek oranda A vitamini içeren karaciğeri, vitamin dengesinin sağlanması için tüketmemelisiniz. Az pişmiş ve pişmemiş etler de bebekte sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
YETERİNCE YIKANMAMIŞ SEBZE: Sebzeler bebeğiniz için çok sağlıklı olsa da yeterince yıkanmadığında çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle dışarıda salata yememeye dikkat etmelisiniz. Çünkü yeterince temiz yıkanmamış olabilirler.
AZ PİŞMİŞ YUMURTA: Az pişmiş yumurta salmonella bakterisi nedeniyle ishale yol açabilir. İshalin şiddetli olması bebek kaybına yol açabilir.
KAHVE: Kahvede bulunan kafein düşük riski ne enden oluyor.Kahve bağımlısı bir anne adayıysanız 9 ay sabretmeniz gerekecek.
Not: Gebelik sürecinin her adımını doktor kontrolünde geçirmeli, beslenmenizi doktor tavsiyesi ile düzenlemelisiniz.
##13319533##
##13225911##
##13242806##
##13225942##
##13222895##
##13218552##
##13220605##
##13213495##
##13235770##
##13225911##
##13242853##
##13245025##
##13245059##
##13246528##
##13246562##
##13273583##