Bazı yiyecekler var ki onları buzdolabından saklamak, onların ömrünü uzatmak yerine kısaltıyor ve yiyecekler hemen bozulabiliyor.
İşte o gıdalar;
Domates
Domates oldukça hassas bir sebzedir. Soğukta dokusunu ve lezzetini kısa sürede kaybedebilir. Domatesleri kese kâğıdına sarıp kilerde saklamak en doğrusudur.
Patates ve Soğan
Patates ve soğan buzdolabında çok kısa sürede pörsüyerek dokusunu ve tadını kaybeder ve çürümeye başlar. Kuru, serin ve hava akımının olduğu bir yerde saklandığında çok daha uzun süre sağlam kalırlar.
Bal
Bal doğru koşullarda saklandığında bozulmaz ve bayatlamaz. Balı buzdolabında saklamak kadar sıcak ve nemli ortamlarda saklamak da doğru değildir. Kuru, güneş ışığından uzak ve serin bir ortam bal için idealdir.
Zeytinyağı
Zeytinyağını buzdolabından saklamak, tadınız kokusunun ve kalitesinin bozulmasına neden olacağından, kesinlikle buzdolabında koyulmamalıdır.
Kahve
Kahve nemi ve kokuyu çeken bir yapıda olduğu için bulunduğu ortamdan çok etkilenir. Birçoğumuzun yaptığı hata taze kalması için kahveyi buzdolabında saklamaktır. Ancak en doğrusu hava ve nem geçirmeyecek bir kapta saklamaktır.