Boyun Ağrısına İyi Gelen Egzersizler!

Boyun kaslarınızı çalıştıran ve gevşemelerini sağlayan egzersiz hareketleri sayesinde rahatlayacaksınız...

Tüm gün bilgisayar başında çalışanların en büyük sıkıntılarından biri, duruş bozukluğuna bağlı olarak zaman içerisinde kronik boyun ağrıları oluşması. Bu, performans verimini düşürdüğü gibi hayat kalitesine de olumsuz etki yapmakta. Boyun bölgesinde ağrılara ve türlü sıkıntılara neden olan bazı diğer şeyler de artrit gibi medikal sorunlar veya daha önceden geçirilmiş ve bu bölgeyi etkilemiş olan bazı kazalar. Womenist olarak, boyun kaslarını çalıştıran ve gevşemelerini sağlayan basit boyun egzersizlerine değinmek istedik...

Ağrınızın kaynağından emin olun

Her şeyden önce, boyun ağrınıza neyin sebep olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bir disk sorununa yönelik olarak gerçekleştirilecek egzersiz hareketleri ile sertleşmiş ve kasılmış boyun kaslarına yönelik egzersiz hareketleri, farklılıklar gösterecektir. ya da boyun bölgenizde uyuşma ve karıncalanma duyuyorsanız, sinir sıkışması durumu da söz konusu olabilir ki bu bölgeye yönelik herhangi bir egzersiz hareketi yapmak belki de kesinlikle uygun olmayacaktır!

İlk ve en önemli egzersiz;

Kronik boyun ağrılarından kurtulmak için ilk yapmanız gereken, belki de en önemli şey; düzgün oturma alışkanlığı edinmeniz. Size sunacağımız egzersizleri yaparken de dik oturmayı ve kambur durmamayı ihmal etmeyin. Egzersizleri 8 ila 12 kez tekrarlayabilirsiniz. Derin nefes alın ve her nefes verişinizde kaslarınızın rahatlamış olduklarını hissetmeye çalışın. Günde 1 veya 2 kez tekrarlamanız, oldukça faydalı sonuçlar doğuracaktır.

Boynu göğse çekme hareketi

önce derin bir nefes alın. Nefes verin ve boynunuzu göğüs kafesinize doğru yavaşça eğin. Eğer dokunabiliyorsanız, çenenizin ucunu göğsünüze de dayayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey; boynunuzu sadece aşağı yönde hareket ettiriyor olmanız. öne, sağa, sola değil... Hareketi tamamladıktan sonra başınızı yine yavaşça yukarı yönde, başlangıç pozisyonuna geri gelecek şekilde hareket ettirin.

Baş döndürme hareketi

önceki harekette olduğu gibi baş döndürme hareketine de başlamadan önce derin bir nefes alın. Nefes verin ve yavaşça sağ omzunuza doğru bakın. Vücudunuzu ya da omzunuzu hareket ettirmeden, başınızı çevirebildiğiniz kadar çevirin. Bu noktada, sol omzunuzu yavaşça geriye atın, boyun kaslarınızın gerildiğini hissedin. Başınızı yavaşça tekrardan başlangıç pozisyonuna, yani ortaya getirin. Derin bir nefes alın, nefes verirken bu kez sol omzunuza doğru bakın. Vücudunuzu ya da omzunuzu hareket ettirmeden, başınızı çevirebildiğiniz kadar çevirin. Bu noktada, sağ omzunuzu yavaşça geriye atın, boyun kaslarınızın gerildiğini hissedin. Başınızı yavaşça tekrardan başlangıç pozisyonuna, yani ortaya getirin.

Boyun çevirme

Yine derin nefes alıyoruz. Nefesinizi verirken sağ kulağınızı yavaşça sağ omzunuza değdirmeye çalışın. Bu hareket esnasında sol omzunuz yukarı kalkmamalı. Tekrar nefes alın ve çenenizi göğüs kafesinize doğru hareket ettirin. Devamında sola doğru hareket edin ve sol kulağınızı da sol omzunuzla buluşturun. Hareketin devamında başınızı arkaya doğru döndürmeye devam etmenizi önermiyoruz, çünkü boynunuzdaki potansiyel sinir sıkışmalarını tetikleyebilir.

 

İlgili Sağlık Konuları