Bebek Odası Hazırlarken Neler Yapmanız Gerekiyor?

Bebeğinize kavuşmaya sayılı günler kaldı. Mağazalar renk renk, çeşit çeşit bebek ürünleri ile dolu. Peki gerçekten neye ihtiyacınız var, en sık hangi eşyaları kullanacaksınız?

Bebeğinizin odası nasıl olmalı, buna nasıl karar vereceksiniz? Öncelikle belirli listelerle hareket etmenizde fayda var. Bebeğiniz hayattaki ilk günlerini, haftalarını, aylarını günün büyük çoğunluğunda uyuyarak geçirecek. Dolayısı ile yatak odası onun tüm konforu düşünülerek hazırlanmış olmalı.

Bebek odasının mobilyaları yeni olduğundan cila veya boya kokusu olabilir, bebeğiniz doğana kadar bu kokular uçup gitmeli.

Nevresim yüzde 100 pamuklu olmalı.

Çok sert veya çok yumuşak değil, orta sertlikte yarı ortopedik bir yatak tercih edilmeli. Fazla sert yatak bebeğinizin kaslarını yorup uyumasını zorlaştırabilir.

Onu püsküllü örtü ve battaniyeden uzak tutun. Battaniye alırken kuş tüyü veya kaz tüyü ürünler alerji yapabileceği için tercih edilmemeli.

Odası çok nemli olmamalı.

Son yıllarda sık kullanılan oda nemlendiricilere gerçekten ihtiyacınız varsa alın. Odaların nemini ölçen cihazlardan yararlanılabilir. Odanın nemi yüzde 50-60 arasında ise daha da nemlendirmeye gerek yok. İstanbul gibi deniz kenarı ve nemli şehirlerde pencereleri açarak odayı havalandırmak evin nem dengesi için yeterli olabilir. Alerjik yapıdaki çocuklarda evin nemini gereksiz artırmak öksürük şikâyetine neden olabilir.

Memorial Ataşehir Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

İlgili Sağlık Konuları