ABD'de 5-17 yaş aralığındaki çocukların yüzde 14,9'u ruh sağlığı tedavisi gördü

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne bağlı Ulusal Sağlık İstatistikler Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre, 2021'de 5-17 yaş aralığındaki çocukların yüzde 14,9'u ruh sağlığı tedavisi gördü. En çok 12-17 yaş aralığındaki çocukların tedavi gördüğü kaydedilen araştırmada, erkek çocukların tedavisinde kızlara oranla daha çok reçeteli ilaca başvurulduğu belirtildi. Beyazların en çok, Asyalıların en az ruh sağlığı tedavisi görenler olduğu ifade edildi. Ruh sağlığına dair rahatsızlıkları olan birçok çocuğun ihtiyaç duyduğu tedaviyi alamadığına dikkat çekilen araştırmada, tedavi görenlerin çoğunun kırsal alanlarda yaşadığı vurgulandı.

ABD'de yapılan araştırmaya göre 2021'de ülkedeki 5-17 yaşlarındaki çocukların yüzde 14,9'u ruh sağlığı tedavisi gördü.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) bağlı Ulusal Sağlık İstatistikler Merkezi'nin yaptığı araştırmada, okul çağındaki çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu veya anksiyetenin yaygın görüldüğü belirtildi.
Ulusal Sağlık Anketi'nin 2021'e ait verilerinin ele alındığı araştırmaya göre, 5 ila 17 yaşındaki çocukların yüzde 14,9'u ruh sağlığı tedavisi gördü, bunlardan 8,2'sine ilaç verildi.
Söz konusu yaş aralığı dikkate alındığında en çok 12-17 yaşındakilerin ruh sağlığı tedavisi gördüğü kaydedilen araştırmada, erkek çocuklarının tedavisinde kızlara oranla daha çok reçeteli ilaca başvurulduğu belirtildi.
Araştırmada, ırksal olarak değerlendirildiklerinde beyazların en çok, Asyalıların en az ruh sağlığı tedavisi görenler olduğu ifade edildi.
Tedavi görenlerin çoğunun kırsal alanlarda yaşadığı kaydedilen araştırmada, ruh sağlığına dair rahatsızlıkları olan birçok çocuğun ihtiyaç duyduğu tedaviyi alamadığına dikkatin çekildiğgi vurgulandı.
Araştırmanın sonuçları, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin internet sitesinde yayımlandı.