Kilo Verdiren Pişmanlık Çorbası

Son günlerde hızlı kilo verdiren ve ödem atan pişmanlık çorbası, kadınların olduğu kadar erkeklerinde gündeminde yer almaya başladı.

İçeriğinde bol malzeme olan ve özellikle ağır yemekli özel günlerden sonra, yani pişman olunca, öğlen ve akşam yemeği yerine 1 kase bu çorbadan tüketilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, çorbanın isminin "Pişmanlık çorbası olduğunu" söylüyor.

Malzemeler:

• 2 yemek kaşığı tane keten tohumu veya chia tohumu
• 1 çay bardağı haşlanmış barbunya
• 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
• 2 adet kabak
• 4-5 dal beyaz lahana
• 3 adet sivri biber
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 3 diş orta boy sarımsak
• 1 tatlı kaşığı taze zencefil
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 litre su

Hazırlanışı:

• Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup dilimleyin ve büyük bir çorba tenceresine alın.
• Bulgur ve barbunyayı yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresine ekleyin.
• Sivri biber, zencefil, lahana ve kabak doğrayıp diğer malzemelerin üzerine ilave edin.
• Tencereye suyu ve salçayı alıp iyice karıştırın ve orta dereceli ateşte yaklaşık 40 dakika, soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
• Çorba piştikten sonra el blender'ıyla çekip pürüzsüz kıvama getirin.
• En son chia tohumu veya keten tohumunu ekleyin.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler