Tansiyon hastalarının öncelikle yemeklerindeki tuz miktarına dikkat etmeleri hatta sofralarından tuzu kaldırmaları gerekir.
Tansiyon hastalarının öncelikle yemeklerindeki tuz miktarına dikkat etmeleri hatta sofralarından tuzu kaldırmaları gerekir.
Günlük 3gr. tuz ihtiyacı ekmekle, sebzelerle doğal yollarla alınmaktadır.
Hipertansiyon hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada günlük tuz tüketimi yaklaşık 17gr. çıkmıştır.
Tuzlu yiyecekler, peynir, zeytin, salamura gıdalarda, özellikle salçada, turşuda, konserve gıdalarda bulunan tuz yemeklerde fazla miktarda tuz olmasına sebebiyet vermektedir.
Bu yiyeceklere dikkat edilmesi, mümkünse bu gıdaların tüketilmemesi gerekir.
Yağlı gıdalar özellikle kolesterol ve trigliseridden zengin gıdaları çok fazla tüketmemeleri, hayvansal yağları azaltmaları, zeytinyağ, mısırözü yağı gibi bitkisel yağları kullanmaları tavsiye edilmektedir.
Düzenli ekzersize devam etmelerini ve fazla kilolarından kurtulmaları önerilmektedir.