Diş Beyazlatma (Bleaching) Nedir?
Dişlerimizde diş taşı temizliği ya da fırçalama ile giderilemeyecek renklenmeler oluşabilir. Renklenme; yaşlılık, boyayıcı gıdalar ve çay, kahve gibi içecekler, sigara kullanımı, bazı ilaçlar gibi çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Beyazlatma özel bir beyazlatıcı jel kullanılarak diş renginin açılması işlemidir.
Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Hekimin ağızdan aldığı ölçü ile şeffaf, yumuşak, lastik bir kalıp hazırlanır. Hasta bu kişiye özel kalıba hekimin uygun gördüğü beyazlatıcı ilacı önerilen miktarda koyarak, gece uykusu sırasında ağzına takar. Tedavi süresi 7-14 gün kadardır.
Beyazlatma Herkese Uygulanabilir Mi?
Hayır. Diş yapısındaki aşırı zedelenmeler, çatlaklar ve başka kişiye özgü nedenlerle herkeste uygulanamaz. Ayrıca, beyazlatmadan önce ağızda yapılması gereken dolgu, kaplama, temizlik gibi bütün işlemler bitirilmiş olmalıdır.
Beyazlatma İşlemi Zor Ve Zahmetli Midir?
Hayır. Ağız sağlığı teknolojisindeki ilerleme sayesinde dişleriniz çok kısa sürede, güvenli, etkin olarak beyazlatılabilmektedir.
Beyazlatma Güvenli Midir?
Evet. Yapılan araştırmalara göre; hekim gözetiminde yapılan beyazlatma işlemi, son derece etkin ve güvenlidir.
Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Genelde ilk uygulamada beyazlama başlar. Ancak, ideal beyazlık için uygulamanın 10-14 gün sürdürülmesi gerekir.
Dişler Beyazladıktan Sonra Eski Haline Döner Mi?
Dişler her zaman için eskisinden beyaz olacaktır. Ancak hastanın alışkanlıkları ve ağız bakımına bağlı olarak yılda 1-2 kez pekiştirme tedavisi gerekebilir.
Özetle Bu Tedavinin Başarılı Olabilmesi İçin Neler Önemlidir?
Kullanılan ilacın markası ve içeriği, bu işlemin deneyimli bir hekim denetiminde yapılması, ilacın kullanılma şekli ve süresi.
Tedavi Sırasında Nelere Katlanmak Zorunda Kalacağım?
Eğer sigara tiryakisi iseniz, işlem süresince sigara içmemeniz gerekir. Ayrıca tedavinin bitmesi ile ortadan kalkacak olan, geçici bir soğuk-sıcak hassasiyeti yaşayabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için; www.saglikevreni.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.