Yağsız Olarak Satılan Ürünleri Tercih Etmeli miyim?

Son yılların en tehlikeli gıda etiketlerinden biri de "yağsız" olarak sunulan ürün etiketleridir.

Son yılların en tehlikeli gıda etiketlerinden biri de “yağsız” olarak sunulan ürün etiketleridir. Bu iki kısacık kelime kendisine teslim olan herkese kurtulma sözü verir ve ne kadar yediğinin veya şeker içeriğinin önemi yokmuş görünür.

Yağ düşmanı tüketicilerden kazanç sağlamak isteyen üreticiler ürünlerden doğal yağları çıkarmada oldukça başarılı hale geldiler ancak lezzet ve etikette kaybedilenlerin yerine daha çok sodyum, şeker ve kıvam artırıcı maddeler eklendi. Bir kişi ne kadar çok yağsız ürün tüketirse, zararlı olan diğer içerikleri daha fazla miktarda almaya başlar. Besinlerdeki yağın doyurma etkisi olmadan da, daha aç hissederek daha çok yemeye yönelir.

 

 

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler