Kanserin Yeni Düşmanı ''Antep Fıstığı''!

Yeni bir araştırmaya göre antep fıstığı kanser riskini azaltıyor.

Her gün bir miktar Antep fıstığı yemek, başta akciğer kanseri olmak üzere diğer organ kanserlerine yakalanma riskini azaltıyor.

Antep fıstığı, iyi bir E vitamini (gamma-tokoferol) kaynağı. Tartışmalı olmakla beraber E vitamininin kanserin bazı formlarına karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Amerikan Kanser Araştırmaları Birliği’nin Houston’da düzenlediği “Kanserden Korunma Konferansı”nda Antep fıstığının kanserden koruyucu etkisinin araştırıldığı bir çalışma bilim dünyasıyla paylaşıldı.

Yürütülen çalışmaya göre, günde 68 gram Antep fıstığı yemenin kandaki gamma-tokoferol, yani E vitamini düzeyini artırdığı ortaya çıktı. Başta da söylendiği gibi, sanmayın ki keramet bizim Antep fıstığında. E vitamini içeren pek çok gıda var. Bu gıdaların da düzenli yenmesi benzer bir etki yaratabilir.

Herkese Sağlık Dergisi

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler