Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı'ndaki et ve et ürünleri biriminde çalışan gıda mühendisi Cemal Alptekin Seçkin, hayvanlardan yapılan ürünlerin nasıl denetlendiğini açıkladı. Et ürünleri, hayvan yemleri ve alkole kadar pek çok farklı ürünün incelendiğini belirten Seçkin, "Bazen sucuktan domuz eti, tavuk dönerden bağırsak çıkıyor. Etiket dışında bir bir gene rastlarsak bildiriyoruz" sözlerine yer verdi.
Vatandaşların sağlıklı tüketim yapmalarını sağlamak için çalışan Ankara Gıda Laboratuvarı Merkezi'nde yağ ürünlerinden et ürünlerine, hayvan yemlerinden alkole kadar birçok ürünün analizi yapılıyor. Şirketlerin özel istek üzerine merkeze başvurabildiği gibi, vatandaşlar da ALO 174 üzerinden şikayet ettikleri ürünün analizini yapılmasını isteyebiliyor.
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde Kimyasal Analizler Bölüm Sorumlusu Dr. Serhat Bilgehan Çınar, her türlü gıdanın kalite ve saflık analizlerini yaptıklarını belirterek, "Biliyorsunuz piyasada her çeşit ürünün sahtesi de mevcut. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıp insanların daha sağlıklı gıda tüketmesi adına her türlü çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi.