40 Yaş Üstü Bayanlar Dikkat!

Bu belirtileri dikkate almamak çok kolaydır ancak dikkatli olun. Şimdi anlatacaklarım hayatınızı kurtarabilir.

Her sene binlerce kadın kolaylıkla önlenebilecek hastalıklardan hayatlarını kaybetmektedir. Niçin? Hepimiz yoğun bir hayat yaşıyoruz ve felç, kolon kanseri, şeker hastalığı gibi beklendiğinde kurtulmanın zor olduğu ciddi hastalıkların habercisi olan semptomları ihmal ediyoruz.

Lütfen bu kadınlardan olmayın. Bugün bahsedeceğim 3 en tehlikeli hastalık için erken uyarı sisteminiz ile nasıl bağlantı kuracağınızı öğrenin ve çok önemli bir şey daha yapın, bunları çevrenizdeki diğer kadınlarla da paylaşın.

1.Kelimeleri Bulma güçlüğü

Gözlerinizi çevirip eski önemli anları düşünmeden önce sadece geçen haftayı ele alınız. Felç için bir uyarı olabilecek bu kurnaz semptoma dikkat ediniz.

Ortak problem bir kelime gurubunun diğer gurup ile karıştırılmasıdır.”Mavi palto” yerine “kırmızı ceket” gibi. Veya eşya ve kişiler için esas kelimeleri hatırlamaktaki güçlükler gibi.

Beyin ile iletişimdeki bu yanılmalar daha ciddi olayların ön habercisi olan mini felç arazları olabilir. Yaşananlar(yaşayacağınız ve yaşadığınız) vücudunuzun bir tarafına ait hissizlik ve felç olabilir. Bir kişinin orantısız gülüşü suratının bir tarafındaki kasların düzgün çalışmadığını açığa vurur.

Ne Yapmalısınız?

Kelime karıştırma veya bulamama gibi çözümü zor semptomlarla karşılaşırsanız derhal doktorunuza baş vurunuz. Doktorunuz MR yaparak oksijen azlığından varsa doku ölümünü kontrol edecek ve semptomların devam etmemesi veya daha kötüleşmemesinden emin olmak için sizi felç önleme rejimine sokacaktır.

Vücudunuzun bir tarafında hissizlik veya felç gibi çok ciddi arazları fark ederseniz derhal size çok yakın tam teşekküllü bir hastaneyi arayınız. İnme/felç durumunda ilk 3 saat içinde yapılacak müdahale hayatınızı kurtarabilir ve tam kurtulma şansınızı arttırır.

2.Batında Şişkinlik

Birkaç bayan bu rahatsız edici hisse yabancıdır. Sindirim güçlüğü / hazımsızlık periyodunun yaklaşmakta olduğunun sinyalleridir. Her gün oluşan bu sıkıntı verici durum kolon kanserinin önemli bir ikazı olabilir.

Ne Yapmalısınız?

ŞişKinlikten dolayı beslenme değişikliği yaptıysanız veya adet görmüyorsanız ve şişlik devam ediyorsa jinekoloğunuza baş vurunuz. Kolon kanserinin araştırılması için  sizi gastroenterologist’e gönderecek ve yumurtalıklarınızın etkilenmeme ihtimalleri üzerinde duracaktır. Ailenizin de hastalık geçmişi varsa çok dikkatli olmalısınız. Dışkıda kan veya son birkaç günde ciddi kramp gibi diğer semptomlara karşı takipçi olmalısınız.

3.Cinsel İsteksizlik

Seks kelimesinin kulağa daima hoş gelmemesinin pek çok sebebi vardır. Fakat süregelen cinsel isteksizlik şeker hastalığının önemli göstergesi olabilir. Yüksek kan şekeri arterlerin yapışkan büyümesine ve tıkanmaya eğilimli olmalarına sebep olurlar. Bu durumdaki kan akış kaybı da cinsel istek ve cinsel fonksiyonlarda tehlikeli bir durum yaratır.

Ne Yapmalısınız?

Cinsel isteksizliğinizi meşguliyetiniz veya yorgunluğunuza bağlamayın, bu durumu dikaktlice takip edin ve süre gelen bir dönem ise doktorunuza danışınız.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler