Yoğurdun Bilinmeyen Faydası

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, yaşam kalitemizi bu denli olumsuz etkileyen ağız kokusu için yoğurt tüketiminin çok önemli olduğunu dile getiriyor.

Ağız kokusunu önlemek için yoğurt tüketin…

Ağız kokusu insanları sosyal, özel ve iş hayatını olumsuz etkileyen bir tehdit olabilmektedir. Bireyde özgüven eksikliğine sebep olan ağız kokusu, tedavi edilmediği ve önemsenmediği takdirde bireyin tüm yaşam alanlarında dışlanmış istenmeyen birey olarak görmesine sebep olabilir.

Ağız kokusu hem bizi hem de çevremizdeki insanları rahatsız eder. Bu durumla mücadele edenler, konuşmaktan kaçınır ya da konuşurken ağzını kapatma gereği duyar. Kişinin kendilerine olan güvenini yitirmesine neden olan ağız kokusu, psikolojik sorunlara yol açabilecek bir rahatsızlıktır.

Böbrek yetmezliği rahatsızlığı balık kokusuna benzer bir ağız kokusuna neden olabilir.

Tütün ürünleri, alkol tüketimi yediğimiz bazı yiyecekler de (soğan, sarımsak, et, balık, peynir vb.) nefesimizin kötü kokmasına neden olabilir.

YOĞURDUN AĞIZ KOKUSU ÜZERİNDEKİ GÜÇLÜ ETKİSİ

Yoğurdun içinde bulunan prebiyotikler, nötrleştirici etki göstermekte ve ağız içinde yayılan kökü kokuya sebebiyet veren bakterileri öldürmektedir. Özellikle de mide asidi birikiminden kaynaklanan ağız kokusu, ciddi bir hastalıktan kaynaklı değilse, her gün düzenli yoğurt tüketimi kötü kokunun önlenmesine yardımcı oluyor.

Yoğun olarak çay, kahve, alkol içmenin ve şekerli gıdalar tüketmenin ağızdaki bakterilerin artmasına neden olacağını ve bunun sonucu olarak da ağız kokusu oluşacağını söyleyen Çağdaş Kışlaoğlu, bu yiyecek ve içeceklerin az miktarda tüketilmesi gerektiğini ve sigaradan uzak durmanın da bu konuda büyük önem taşıdığını sözlerine ekliyor.