Volkan Tuğcu Geliştirdiği Teknikle Tıp Literatürüne Girdi!

Prostat ameliyatları için geliştirdiği ''Tuğcu Bakırköy Tekniği'' ile tıp dünyasına adını duyuran Üroloji Profesörü Volkan Tuğcu'nun yöntemini öğrenmek için ABD ve Avrupa'dan teklifler geliyor.

Geliştirilen yöntemle, bağırsakla yumurtalık arasında küçük bir kesik açarak robotik cerrahi ile prostatı ve lenf nodlarını çıkarabildiklerini söyleyen Volkan Tuğcu, bağırsakla temas olmadığı zaman, hastanın ameliyat sonrasında gaz sorunu ve karın ağrısı çekmediğini de belirtti.

'AMELİYATLARIMIZDA KOMPLİKASYON YAŞAMIYORUZ'

Prostatın erkeklerin birçoğunun başına gelen bir rahatsızlık olduğunu bildiren Tuğcu, geliştirdiği yöntemi İtalya Bari Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen iki hocaya anlattı. Geliştirdiği yöntemi prostat kanseri hastalarına uyguladıklarını ifade eden Prof. Dr. Volkan Tuğcu, "Prostat kanseri hastalarına normal robotik cerrahiden farklı bir teknik uyguluyoruz. Başlangıçta daha önce ameliyat olmuş ve karından girilemeyen hastalara bu tekniği uyguluyorduk. Şimdi ise bütün prostat hastalarına uyguluyoruz. Diğer prostat ameliyatlarından farkı karnı ve bağırsakları ameliyat esnasında hiç görmüyoruz. Bağırsakları hiç görmediğimiz için de bununla ilgili bir komplikasyon yaşamıyoruz. Normal robotik cerrahide karın içinden prostata ulaşıyoruz. Bu da ameliyat sonrası hastaların karın ağrısı çekmesine sebebiyet veriyor. Ayrıca bu ameliyatta port kesilerinden dolayı operasyon ve operasyon sonrası kanama riski oluşmaktadır. Bizim Tuğcu tekniğinde bunları yaşamıyoruz. Bizim metotla ameliyat ettiklerimiz diğer robotik cerrahiye göre daha erken taburcu oluyorlar.'' şeklinde konuştu.

GELİŞTİRDİĞİ TEKNİĞE KENDİ ADINI VERDİ

Kanserin yanı sıra, ameliyat sırasında lenflere de ulaştıklarını belirten Tuğcu, "Biz bu metotla prostat kanserini lenfleriyle birlikte alıyoruz. Bu konuda dünyada tekiz. Zaten o nedenle benim adım "Tuğcu Bakırköy Tekniği" olarak dünya literatürüne girdi. Bu İtalyan hocalar da Bari Tıp Fakültesi hocaları sırf bu tekniği öğrenmek için Türkiye'ye geldiler. Diğer operasyonlardan sonra hastanın erken dönemde idrar kaçırma riski vardı. Ancak bizim yöntemle hasta idrarını erkenden tutabilmeye başladı. Diğer robotik cerrahilerle karşılaştırdığımızda sonuçlarımız çok daha iyi. Bugüne kadar 110 vakamız oldu. Böyle bir tekniği dünyaya kazandırdığımız için mutluyuz" ifadelerine yer verdi.

'YENİ YÖNTEMİ KENDİ HASTANEMDE UYGULAMAK İSTİYORUM'

Geliştirdiği yöntemi öğretmek adına Amerika'dan teklif aldığını belirten Volkan Tuğcu'nun, 'Tuğcu Bakırköy Tekniği'ni Tekniği San Francisco'da düzenlenen üroloji kongresinde öğrendiğini anlatan İtalyan Prof. Dr. Pasquale Ditonna ise, "Prof. Tuğcu'nun tekniğinin oldukça yenilikçi olduğunu düşündüm ve etkilendim, bu yüzden söz konusu tekniği kendi hastanemde uygulamak için kendisiyle bir araya geldim. Temel olarak bu yeni tekniğin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Prof. Dr. Tuğcu'yu birkaç operasyon gerçekleştirmesi için kendi üniversiteme davet edeceğim. Eğer her şey iyi giderse bu yeni tekniği tüm Avrupa'ya yayacağız" dedi.