Sağlık Çalışanlarının Hizmet Süresi Zammı İstiyor!

Sundukları hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılmasını isteyen ve "fiili hizmet süresi zammı" talep eden sağlık çalışanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına topladıkları imzaları gönderdi.

Sundukları hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılmasını isteyen ve "fiili hizmet süresi zammı" talep eden sağlık çalışanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına topladıkları imzaları gönderdi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, Hacettepe Üniversitesi Merkez Kampüsü Postanesi önünde toplandı.

 SES Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, burada grup adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının günün 24 saati, gece gündüz demeden hizmet sunduğunu söyledi. Kara, sağlık çalışanlarının zaman zaman hasta ve yakınlarının şiddetine maruz kaldığını, personel eksikliği ile iş yüklerinin arttığını, aynı işi yapmalarına rağmen 4/A, 4/B, 4/C diye ayrıldığını, çalışma ortamı nedeniyle kansere, çeşitli bulaşıcı hastalıklara yakalandıklarını, kimi zamanda canlarından oldukları ifade etti.

Sağlık hizmetlerinin iş kazaları açısından da riskli çalışma alanı olduğunu savunan Kara, "nöbet sayısının fazlalığının, iş yoğunluğunun, çalışma ortamının riskli ve standartlara uygun olmamasının, uykusuzluk, yorgunluk ve dikkat dağınıklığının iş kazası ve meslek hastalığı oranını arttırdığı" görüşünü dile getirdi. Bütün bunlara rağmen "fiili hizmet süresi zammı"ndan yararladırılmadıklarını iddia eden Kara, başta hemşire-ebe ve sağlık memurları olmak üzere, hekim-diş hekimi, biyolog, psikolog, fizyoterapist, eczacı, sosyal hizmet uzmanı, her türlü sağlık teknisyeni ve teknikeri, hasta bakıcı, hizmetli, memur, teknisyen, tıbbi sekreter ve diğer sağlık çalışanlarının sundukları hizmetin ağır ve tehlikeli işlerden sayılmasını istedi.

Kara, sağlık çalışanlarının bu nedenlerle "fiili hizmet süresi zammı"ndan yararlandırılması talebinde bulundu. Açıklamanın ardından Kara ve bir grup sendikalı, sağlık çalışanlarından toplanılan imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığına postaladı. Açıklamaya, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu da destek verdi. Öte yandan sağlık çalışanlarının başka illerde de topladıkları imzaları bu bakanlıklara gönderdiği bildirildi.

İlgili Sağlık Konuları

İlgili Haberler