Ramazan Bayramı'nda Beslenme Önerileri

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, bayramda dengeli ve yeterli beslenmenin önemine dikkat çekti.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, bayramda dengeli ve yeterli beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kişioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayı boyunca günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler nedeniyle, bayramda psikolojik olarak daha fazla yemek yeme eğilimine girilebileceğini bu durumun, sindirim sisteminde bazı sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Ramazan süresince iftar ve sahur olan iki ana öğünün, bayramın başlamasıyla sabah, öğlen ve akşam olarak 3 ana ve en az 2 ara öğüne dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Bayram süresince ve bayramdan sonra sıvı alımı arttırılmalı, günde yaklaşık 1,5- 2 litre su içilmeli, sıvı tüketimini artırmak amacıyla öğünlere ayran, taze sıkılmış meyve suyu, az şekerli limonata ve az şekerli komposto gibi sıvı gıdalar eklenmelidir. Bayramda ikram edilen şeker, çikolata ve şekerli besinler sık sık tüketilmemeli, bu besinler tüketildikten sonra diş fırçalama konusunda dikkat edilmelidir."