Navigasyonlu İmplant Tedavisi

Teknolojinin sürekli gelişmesinin insan hayatına sağladığı kolaylıklardan en büyük payı sağlık sektörü almıştır. Üstün teknik donanımdaki ve basit kullanım özelliğine sahip yeni cihaz ve yöntemlerle, birçok tedavi, eski dönemlere nazaran daha basit yapılmaktadır.

 Diş ağrısı için uygulanan tedaviler (evde diş ağrısına ne iyi gelir uygulanabilecek pratik çözümlere mavi linkten ulaşabilirsiniz), önceden uzun bir süreci kapsayan ve kişinin gerek özel gerekse sosyal yaşamında aksamalara yol açan tedavi türlerinden birisiydi.
 

Ancak, günümüzdeki teknolojik gelişmeler, diş tedavilerinin daha ağrısız ve basit şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Farklı diş sorunlarının tedavisi için çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. İmplant tedavisi, bu yöntemlerden birisidir. Bilindiği üzere implant tedavisi, eksik, kötü görünüme sahip, çürük veya sallanan diş ağrısı için ve bu ağrıya sebep olan problemin ortadan kaldırılması için uygulanan bir tekniktir.
 

Titanyum bileşiklerinden hazırlanan yapay diş köklerinin, ağızda eksik olan dişin yerine oturtulmasına dayanan implant tedavisi, ilk uygulanmaya başladığı dönemlerde 4 aylık bir süreci kapsamaktaydı. Sonraları, teknolojik gelişmelerin etkisiyle bir günde yapılabilen implant tedavisi, şimdilerde 4 dakika gibi kısa bir sürede yapılabilmektedir. Diş tedavisinde, son zamanların en basit yöntemi, navigasyonlu implant tedavisidir. Navigasyonlu implant tedavisi tekniğiyle yapılan diş tedavilerinin birçok avantajı vardır. Peki bu tedavi tam olarak nedir ve nasıl yapılır? detaylı olarak açıklayalım.
 

Navigasyonlu İmplant Tedavisi Nedir

Navigasyonulu implant tedavisi, şimdiye kadar yapılan implant tedavisinin avantajları ve dezavantajları düşünülerek geliştirilen profesyonel tedavi tekniğidir. Navigasyonlu implant tedavisi için öncelikle, hastanın üç boyutlu görüntüsü alınır. Özel programlarla belirli uygulamalardan geçerek bilgisayar ortamına aktarılan görüntü, çene kemiğinin sağlamlığının ve protezin uyygulanabileceği en uygun alanın belirlenmesi için doktora yardımcı olmaktadır. Gereken belirlemeler yapıldıktan sonra, uygulama kısmına geçilir. Doktor, uygulama aşamasını navigasyon cihazı ile takip eder. Navigasyon cihazı, doktorun kemiği doğru yere yerleştirip yerleştirmediğine dair yönlendirme yapar. Bir dakika kadar kısa bir sürede çene kemiğine uygulanan implant tedavisi, toplamda 4 dakika sürmektedir.
 

Bu Teknolojinin Avantajları Nelerdir

Diş hekimliğinde kullanılan en son teknik olan navigasyonlu implant tedavisinin birçok avantajı vardır. Bu avantajlardan şu şekilde bahsedebiliriz:
 

-Navigasyonulu implant tedavisinin en büyük avantajı, implat tedavisi sırasında ortaya çıkabilecek sorunların, önceden belirlenmesine olanak sağlamasıdır.
 

-Kemiğin, belirlenen konuma en doğru şekilde yerleştirilmesini sağlar.
 

-Uygulama sırasında herhangi bir kesi veya dikiş yapılmadığı için, iyileşme süresi çok kısadır. Tedaviden sonra kişi, anında eski yaşamına geri dönebilir.
 

-İmplantın uygulanacağı yerin tam olarak belirlenmesini sağladığı için, yanlış yere konumlandırma, delinmelere ve zedelenmelere sebep olma riskini ortadan kaldırmaktadır.
 

-Hastanın dijital tomografisinin çekilmesi, uygulamanın detaylı şekilde planlanmasını sağlar. Bu da, tedavinin başarısız olma riskini tamamen ortadan kaldırmaktadır.
 

-Çok kısa süren bir tedavi tekniği olduğundan, belirli bir iyileşme süreci gerektirmemekte, kişi anında sosyal yaşamına dönerek faaliyetlerine devam edebilmektedir.
 

Navigasyonlu implant tedavisi, teknolojik gelişmelerin diş hekimliğine sağladığı en büyük katkıdır. Ağrısız, kesi ve dikişsiz bir yöntem olduğu için, en önemlisi de kısa süren bir tedavi tekniği olmasından dolayı kişinin yaşamında aksamalara yol açmadığı için, diş tedavilerinden korkanları motive niteliğindedir. Çeşitli sebeplerden dolayı diş ağrısı çekenler ve hekime gitmekten korkanların, diş ağrısına ne iyi gelir arayışına son vererek kısa sürede tedavi edilmelerini sağlayan navigasyonlu implant tekniği, diş hekimliğinde son zamanlarda en çok uygulanan tekniklerden birisidir.
 




 


İlgili Sağlık Konuları